Десислава Атанасова: Чувствам се като тежката артилерия

  • 16 март 2012 13:27

  • 6328
  • 24
Десислава Атанасова: Чувствам се като тежката артилерия
©

"Чувствам се като тежката артилерия на ГЕРБ". Това каза пред журналисти председателят на здравната комисия в парламента Десислава Атанасова, която беше номинирана от премиерът Бойко Борисов за нов здравен министър.

Първото нещо, което Атанасова обеща да направи, е да подкрепи създаването на анкетна комисия за лекарствената политика, предложена от опозицията. Това ще е първото видимо нещо, каза тя.

„Години наред много министри са се опитвали да правят реформи. Всеки ден нещата стават по-зле”, каза Атанасова. Тя заяви, че няма да прави ревизия на работата на министър Стефан Константинов.

За цените на лекарствата Атанасова каза, че има конкретни идеи. Според нея не са необходими законодателни проблеми, а по-скоро ще обърне внимание на подзаконовата нормативна база. "В рамките на месец потребителите трябва да усетят намалението на цените на лекарствата", каза Атанасова.

"Знам приоритетите на правителството и бих се справила", отбеляза Атанасова. Според нея е редно да се обсъди реформата в спешната помощ.

Последвайте канала на

6328 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар
ГЕРБ-ТУМОРА НА БЪЛГАРИЯ!

2012.03.22 | 03:33

24
Един и същи кретен пише,че подкрепял ГРОБ....ама защо,едва ли знае горкия :)) КАКВО ДОБРО СЕ СЛУЧИ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИНА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 3-ГОДИНИ ОТ КАКТО ГРОБ Е НА ВЛАСТ....НИЩО!!! САМО СКАНДАЛИ,УВЕЛИЧЕНИЕ НА ГОРИВА ХРАНИ ЛЕКАРСТВА...ДОЛУ ГЕРБ!!!

2012.03.21 | 11:00

21
Всичко се вдигна, защото го вдигнаха от вън, Българите не са го купили на 2 и да го продават на 3 а го продават на 3 щото са го купили за 2.95 сигурно, пример давам, и нещата са 10 пъти по добре от всякога, като изключим кризата, която не е само тук а е в световен мащаб, ГЕРБ се справя много добре, можехме да се като гърците, а ти като се оплакваш, че нямаш работа вземи си вдигни мързеливия задник и си намери работа, какво ми пишеш тук 24/7 и се оплакваш колко си беден, оня ден отидох на 4 интер-та на 2-рото си намерих работа за 600 лева работна заплата, отделно си имам собствени работи от които си печеля по 200 лева на месец, работа има има една обява за автомивка, дето я гледам 3-та седмица вече, а заплатите на автомивки са голями, един фр работи взима по 1000 и нагоре, и не е само автомивката всякаква работа има, НЯМА работа само за мързеливите като теб, дето чакат всичко наготово и обвиняват ГЕРБ, че не са им поднесли 500 лева на тепсия месечно. В тази криза, се увеличиха данъците горива и т.н наистина, но не вини ГЕРБ заради световната криза, ако ще ГОСПОД да управляваше България, цените щяха да се качат, не може в Германия, Испания или там някоя друга ВИСОКО развита държава да се вдигнах цените а при нас да не се вдигнат, ние да не сме по развити от тях ? - Ти адекватно мислиш ли ми кажи, ламер, стани си от задника и си намери работа, мързеливо хленчещо детенце такова ! - Не обвинявай ГЕРБ, които си вършат работата перфекто и са най-честната партия досега, връщат бонусите - ти псуваш, уволняват некоректен човек с важен пост - ти псуваш, с парите върнатите от бонусите спасиха 5 деца - ти псуваш, цените се вдигнали, както се вдигнаха във всички високо развити страни в европа - ти псуваш щото и при нас са се вдигнали.. щото ние сме по добре от тях, я се гръмни и стига хаби времето на хората, хленчещ мързел такъв, дето чака всичко наготово Бай Ганювец такъв !!!

2012.03.18 | 00:14

8
И вземи влизай само през един интернет експлорер, какво си ми инсталирал Google Chome, Opera, Mozila firefox i Windows Explorer и ми гласуваш от всичките по 1 път мързеливо хленчещо детенце..
Даниела

2012.03.19 | 20:24

18
Ехо, гербавото вмирисано старче отгоре Milko Velikov: на какво се надяваш, ти? Ако ГРОБ ти плаща някакви мизерни пари , да си публикуваш навсякъде хвалебствените коментарите(даже и фейсбук си си направил, поздравления), не мислиш ли, че след една година няма да ти стигнат за лекарства, а пенсия няма да видиш, защото Дянков до края на годината ще види сметката на Сребърния фонд?!Какво си мислиш, че правиш???!!!!Внуците ти, не само, че ще ти помогнат и ще се грижат за теб, както е редно за стар човек, а като разберат, че си привърженик на ГРОБ, тези които съсипват България, ще те остават да мреш.

2012.03.21 | 12:31

23
Eй Даниела ли си гербераст-педераст ли си оплакваш се,а цел ден спамиш из целия сайт новини.бг и то само глупости после ревеш,че нямаш пари и работа е как да имаш,като времето ти е заето да пишеш глупости и не си напрягаш акъла за нещо хубаво да измислиш.Не те знам каква си,ама от 2 седмици чета какво пишеш и си голяма ПАЧА (червена).Нищо позитивно няма в теб,нищо смислено не казваш имам чувството,че си зомбирана...иди се виж на невролог или психиатър.Страхувам се за здравето ти ,ти си зависима...мислиш се за съществена тук,но ти си едно анонимно нищожество което не говори,а се изхожда от устата...Моля те престани да овоняваш форума,моля те пиши по-позитивно не ни натоварвай с негативната си и гнусна енергия....Пиши какво предлагаш,а не като някоя кукувица да кукаш все едно и също...КУКУМИЦИН
АБВ

2012.03.19 | 20:24

17
Хайде на Бузлуджа да пазиш петолъчката да не я грее слънцето.

2012.03.21 | 12:26

22
Дано наистина да се усети, добра работа. ГЕРБ се справя отлично според мен, който не си върши работата си заминава и идва друг и така докато не се намери, някой който да я върши кадърно и бонусите ги върнаха за мене, тази партия е най обещаващата от всички досега, подкрепям ги.

2012.03.19 | 20:26

20
Малееей,изглежда още едно "новородено",недохранено се задава.Сега започва и то да "коли и беси" и да прави пачка.Как така другите правят схеми,пък тя да не прави?Да не е проста.То с такъв послушен народ няма как.Сега ще се охрани и тя за поколения напред пък после само ще се бара.Тая на колко години е?Дипломата купена ли е?Тежка артилерия била.Лошо,лошо....

2012.03.19 | 20:25

19
Една такава бяха взели от пътя. И тя беше тежка артилерия. Не говореше а "работеше". Ама много бързо си тръгна и тя.
ПИЧА

2012.03.19 | 20:24

16
С ТАЗИ БЕЗРАБОТИЦА И МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ, НЕ СА НИ ПРОБЛЕМ ЦЕНИТЕ, А ПАРИТЕ ДЕТО ПОЛУЧАВАМЕ, АКО ИЗОБЩО НИ ГИ ДАДАТ!!!!! ДА НАПРАВЯТ ЕДНА СРЕДНА ЗАПЛАТА 500 ЕВРО, ТОГАВА ТЕЗИ ЦЕНИ ВЕДНАГА СИ ИДВАТ НА МЯСТОТО НА ТОЗИ ЕТАП...'' ДАЙ ЗА ДА ВЗЕМЕШ''!!!!

2012.03.19 | 20:23

12
ИДИ СИ Я ИЗБАЧКАЙ ЗАПЛАТАТА ОТ 500 ЕВРО,А БЕ ТИ В КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕШ,ТИ ОТ КОЯ ПАРТИЯ СИ БЕ ДЕМАГОГ....ТВОЙТЕ КОМУНЯГИ СА РАБОТОДАТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ ИСКАЙ СИ ОТ ТЯХ...НЕ ГОВОРИ САМО ГЛУПОСТИ,АКО ТРОЙНАТА ЛАМЯ БЯХА РАБОТИЛИ,А ПО-МАЛКО ПЛЯМПАЛИ И КРАЛИ НЯМАШЕ ДА ВЛЕЗЕМ В КРИЗАТА НЕПОДГОТВЕНИ...ТИ ЧЕТЕШ ЛИ ВЕСТНИЦИ,ГЛЕДАШ ЛИ ТЕЛЕВИЗИЯ(НЕ ЧЕ НЕ СА МАНИПУЛИРАНИ)ВИЖ ГЪРЦИЯ,ВИЖ ПОРТУГАЛИЯ,ВИЖ ИСПАНИЯ,ВИЖ ИРЛАНДИЯ И НА АВСТРИЯ СВАЛИХА КРЕДИТНИЯ РЕЙТИНГ...ПРОСТО НЕ МОГА ДА ВИ РАЗБЕРА ,БАЧКАЙ БЕ ПИЧ НЕ СТОЙ В ПАНЕЛКАТА У СОФИЯ И САМО ДА РЕВЕШ,ЕЛА НА СЕЛО И БАЧКАЙ,АКО НЕЩЕШ ИДИ У КУРЕЦ У ЧУЖБИНА И ТАМ БАЧКАЙ,АМА ЩОМ ТУК СИ НЕКАДЪРЕН И ТАМ ЩЕ СИ СЪЩИЯ СПЛЕСКАН ХУЙ,МАМА ВИ ДА ЕБА МЪРЗЕЛИВА ... ДЕДО ТИ ДА НЕ ЖИВЕЛ У СОФИЯ И ДА Е ЧЕКАЛ ДА МУ ДАДАТ ПАРИ....МЪРЗЕЛИ С МЪРЗЕЛИ ...ЛОШ МАТЕРИАЛ СТЕ И СЕ НУЖДАЕТЕ ОТ СМЯНА НА ЧИПА НЕНОРМАЛНИЦИ ЧЕРВЕНИ...АМАН
LUKA

2012.03.19 | 20:24

15
porednia lazec ot gerd pocva s lazite
ХОДИ СИ МУТРО!!!

2012.03.19 | 20:24

14
След серията скандали през последните седмици Бойко Борисов няма полезен ход. Неговият модел на управление се изчерпи. Затова и той няма полезен ход – нито в здравеопазването, нито в икономиката. Никъде. Една смяна на здравния министър би била израз на безпомощност. Самият министър на здравеопазването не знае какво прави или се прави, че не знае. Скандалите в здравеопазването са символ на неумението да се управлява. Самите чиновници крадат колкото могат и каквото могат, защото надушиха, че държавата свършва. Това е началото на Виденовата зима. Онова, което се задава, не сме го виждали от времето на Виденов – спад на икономиката, блокиране на институции, неплащане на лекарства, неплащане на пенсии, закриване на училища. Това няма да се случи веднага, защото все пак зимата мина, а лятото малко ще омекоти нещата, но все пак до края на годината ще започне да се случва. Парите на държавата свършват някъде до средата на годината през юни-юли. Оттам нататък през есента ще блокират цели системи. Трябва да очакваме огромен хаос и обществено недоволство. Някои хора вече са усетили, че средствата в държавата свършват, и всички са се накачулили и помпат последните пари, като по този начин съкращават времето до фалита. Наблюдаваме как всеки използва своето господстващо положение и се опитва да акумулира пари. Вижте динамиката на бонусите. През 2010 година въобще ги няма, а през 2011 г. се удвояват навсякъде. Това е показателно. Винаги трябва да се ориентираме по поведението на чиновника и монополиста. Те са като канарчетата в мините едно време. Ако канарчето умре – значи в мината има газ. В нашия случай, когато монополистите започнат да безобразничат, значи идва краят на парите
НЯМА ЛИ КОЙ ДА УВОЛНИ БОРИСОВ...

2012.03.19 | 20:24

13
Уволненията на министрите Трайков и Константинов не са особена изненада за онези, които са запознати с маниера на управление на Бойко Борисов. Цялата философия на управленските му решения е подчинена на едно-единствено правило: "Всички са виновни за всичко освен мен". Освобождаването на Константинов бе въпрос на дни, докато оставката на Трайков дойде малко неочаквано. Версиите са най-разнообразни – от последователните позиции на министъра срещу проекта АЕЦ "Белене" и държавната протекция над нарушенията в "Лукойл" до безпрецедентния гаф в Катар. Каквито и да са причините, те също са подчинени на принципа, който споменахме по-горе. Плочата с тройната коалиция окончателно се изтърка и инстинктът на Борисов му подсказа, че трябва да пусне малко свежа кръв. От уволненията най-интересно е това на Иван Драшков, защото то не се вписва във формулата. Драшков не е публична фигура и е един от хората, които знаят много както за криминалното минало на Борисов, така и за корупционното му настояще. Семейството на самия Иван Драшков е оплетено в корупционни схеми, в които участва Борисов, макар и чрез уж фалшифицирания си подпис като кмет. Малко вероятно е Драшков сам да е решил да си тръгне от ДАНС и да остане без имунитет, а само много мощна външна сила може да накара Бойко Борисов да му поиска оставката. Дали са американци или европейци, не е толкова важно. Тази оставка е знак за много сериозно разместване на силите зад кулисите, а последствията от нея със сигурност ще са далеч по-големи от рокадите в Министерския съвет. Тя обаче заслужава отделен анализ, който ще може да се направи след няколко дни, когато съберем повече информация за същинските причини, довели до отстраняването на Иван Драшков. Сега би трябвало да се фокусираме само върху едно-единствено нещо – абсолютната арогантност на Борисов, който продължава да бяга от отговорност и да изкарва всички останали виновници за собствената си некадърност. Нахалството му е още по-голямо, защото той се държи като едноличен собственик на държавата, прави това, което му хрумне, без да се съобразява нито със законите, нито с някакви правила, а още по-малко, с мнението на министрите си, които третира по-зле и от кучето си Борко. Той е концентрирал цялата власт в ръцете си, а в същото време обвинява всички останали за провалите на управлението. Дори отказва да поеме отговорност за катастрофалните си кадрови решения, все едно лично той не е виновен за целокупния потрес, който докара на власт воглаве с Цветан Цветанов. То не бяха министри, забърсани на околовръстното, Калинки и Вучковци, Цецки и Фидоски. Сега пък сложи двама пубертети, които ще управляват икономиката във време на задълбочаваща се криза и здравеопазването в процес на пълен разпад. Представяте ли си как 34-годишният Делян Добрев с излъчване на пораснало бебе и без никакъв политически опит преговаря с "Газпром" за цените на природния газ и се бори за диверсификацията на енергийните ни източници. Аз – не. Не виждам и как другото момиче, което е работило като юрисконсулт в малка болница, ще се оправя с бакиите в здравеопазването без екип, концепция и цялостна, изяснена политика в този катастрофирал сектор. Когато всичко рухне, пак те ли ще са виновни. Разбира се, че не. Виновен е онзи, който ги е назначил. Впрочем образът на Борисов се отразява във всички кадрови решения, които взе според собствения си манталитет. Тяхното ниво е неговото ниво, а тяхната несвършена работа е неговата несвършена работа. Всъщност той никога не е имал намерение да върши работа и това го знаят всички, които го познават още от времето, когато беше главен секретар на МВР. Борисов е изключително мързелив и се оживява само ако играе мач, карти или говори пред медии. Освен това е абсолютно неспособен да концентрира вниманието си върху даден проблем, камо ли когато става дума за нещо по-сложно. Той отказва да слуша, защото стига до предела на своя ум, когато трябва да мисли за нещо друго освен за себе си, а отвъдността го плаши и го прави несигурен. Има способността да улавя специфични думи и да подрежда в някакъв елементарен логически ред нещо, което му се поднася в смлян вид, но е абсолютно неспособен да вникне в каквато и да е проблематика. Той не може да говори събрано и сериозно по никакви въпроси. Ако от публичните му изяви махнете театралността – когато се прави на ядосан или пуска смешки – от думите му нищо няма да остане. Нищо! Този човек е неспособен да ражда смисъл, а позицията му на премиер представлява истински срам за България. Не знам докога ще бъде търпян, но вече е крайно време да му се търси отговорност за управленския хаос, който се ражда от неговата глава и от никой друг.

2012.03.17 | 09:38

6
Ами явно няма. Щото народа го назначи а не иска да го уволнява. Но явно си твърде тъпа за да го осъзнаеш.

2012.03.19 | 10:28

11
Те и предшествениците ти идваха с гръмки заявления и си тръгнаха с подвити опашки. Кога стана калайджия , кога ти почерня гъза!? Защо ли ми се струва че надушвам поредната купчина клефук(ци изтропани от ГЕРБ ?

Добави коментар

Водещи новини