Атанасова: Проверката в "Пирогов" не цели да срине имиджа на болницата

  • 02 юли 2012 08:15

  • 923
  • 2
Атанасова: Проверката в "Пирогов" не цели да срине имиджа на болницата
©

Проверката в "Пирогов" няма за цел да срине имиджа на болницата, каза в сутрешния блок на БНТ министърът на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Тя поясни, че такава проверка там досега не се е извършвала. Атанасова изрази недоумение, защо някои от "Пирогов" са се засегнали от сегашната проверка. Тя уточни, че никога не е казвала, че в болницата здравната помощ е на лошо ниво, а точно обратното.

Здравният министър заяви, че днес ще бъде представен новият борд на директорите на "Пирогов". В него ще влязат и двама представители на Министерство на здравеопазването. Относно това, че проф. Димитър Раденовски ще запази поста си на директор в "Пирогов", Атанасова заяви, че той трябва да носи отговорност за това, което се е случвало.

Здравната министърка бе категорична, че марката "Пирогов" трябва да се запази.

Нормативната база по отношение на лекарствените продукти вече е готова, съобщи Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Във връзка с темата за онкологичните лекарства и липсата им, Атанасова заяви, че има проблем при пет от медикаментите. По думите й, проблемът е в цяла Европа. Атанасова поясни, че австрийската фирма, производител на тези лекарства, е информирала България, че темпът на производство ще бъде намален. Тя обаче успокои всички, че болниците са информирани за това и е намерен изход като е позволено да се купуват лекарства, които не са разрешени от българската държава. Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, уточни, че това става след издаването на едно бързо разрешение за закупуването на тези медикаменти. Така здравната министърка изрази надежда, че с тази информация ще успокои всички граждани.

Последвайте канала на

Десислава Станева
923 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Георги АнтиПлевнелиев

2012.07.02 | 13:04

2
БЕЗДАРНИ ТЕРОРИСТИ, ТОВА СА БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ! тЕ ПРАВЯТ ИЗПЪЛНЯВАТ ПОРЪЧКОВИТЕ УБИЙСТВА НА МВР, НА БА И НИЩО ДРУГО НЕМОЖЕ ДА БЪДЕ КАЗАНО ЗА ТЯХ.
Антиплевенлиев

2012.07.02 | 13:04

1
Докато убивам български лекари при неизбежна самозащита мога да им им изтръгвам червата. Това е мое право. Чукан женски изрод ще ви каже йет на вас изроди!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини