-
07 юни 2012 19:44
- 1113
- 1
Български учени направиха салам против рак, съощава в. Монитор.
Колбасите с ликопен са дело на специалистите от Университета по хранителни технологии в Пловдив. Естественият антиоксидант, който се съдържа предимно в люспите на доматите, предпазва от рак на кожата и забавя стареенето. Разработката има за цел също така производителите да не влагат в саламите вредни оцветители и да преминат към естествения червен и здравословен пигмент, съобщил зам.-ректорът по научната дейност на хранителния университет доц. Панталей Денев.
Природното вещество може да доведе до понижаване риска от развитие на определени онкологични заболявания, включително и рак на простатата. Ликопенът е много полезен и за кожата, като я предпазва от старческите петна, които се образуват в резултат на оксидативен стрес.
Последвайте канала на
Коментари 1
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Акад. Денков обвини ГЕРБ и ДПС, че натискат бутона "пауза" по темата за антикорупцията, Желязков му отвърна: "Схоластиката е удобно оръжие"
20 септември 202421:42
Росен Желязков: ПП показват политическо дилетантство, надявам се скоро да го преодолеят
20 септември 202421:24
"Не е важно как гласуват избирателите, а кой брои гласовете": знаете ли кой брои вашите?
20 септември 202418:52
БСП нареди листите, водачите в Перник и Шумен остават енигма
20 септември 202419:33
Костадин Костадинов поиска извънредно заседание на парламента заради РС Македония
20 септември 202419:42
Бой и стрелба в центъра на София, замесен е бивш служител на МВР?
20 септември 202421:22
Български лекари върнаха към живота мъж, лежал месец в реанимация с опасност за живота
20 септември 202419:19
Почина жената, пребита от тийнейджър в Перник
20 септември 202420:21
Амерканският разследващ журналист Майкъл Уайс: Харис би могла да разреши на Украйна да нанася дълбоки удари в Русия
20 септември 202421:16
2012.06.08 | 00:20