Шефът на НЗОК обясни защо продължава да е висока смъртността при COVID-19

  • 30 септември 2021 17:36

  • 2758
  • 9
Шефът на НЗОК обясни защо продължава да е висока смъртността при COVID-19
© Кадър: Нова телевизия

Винаги има възможност, когато нещо не е предвидено, с решение на надзора на НЗОК, да се вземе решение. Става дума за трансплантация на сърце на млад мъж. Трансплантацията на сърце допреди няколко години се носеше от държавата, в последно време ние отговаряме за това и заплащаме цялата процедура. Това заяви управителят на НЗОК проф. Петко Салчев в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31553

Във връзка с COVID зоните в страната проф. Салчев заяви лекари има, но няма организация. Тази зона допълва здравната система и дава шанс на пациентите да потърсят помощ. Нито един лев не е отклонен. Сега с тази опция лекарите-специалисти също могат да се включат и да помагат на пациентите. Тези зони изместват триажните центрове, обясни шефът на НЗОК.

В 6 области в страната няма разкрити COVID зони в извънболничната помощ

„Променената метод изискваше да има точно определен график на работа, да има лаборатория и т.н. сега сме премахнали тези по-сериозни изисквания. До момента сме открили 88 COVID зони в страната. Ние не сме администратори, а договорни партньори и не можем да накараме някой насила да сключи договор с НЗОК в населените места, където няма такива. COVID зоната е допълнителна възможност за пациентите. Ако човек се почувства зле първо трябва да звънне на личния си лекар, и ако още е зле след това, тогава се обръща към COVID зоната. Изписват се симптоматични лекарства. Личният лекар не може да изписва от безплатните лекарства за COVID усложнения. Ние от НЗОК само управляваме решенията на МЗ“, разясни проф. Петко Салчев.

„Смъртността е демографски показател. Говорим за литалитет при пациенти с COVID. Моето лично мнение е, че ние не се ваксинираме, не се пазим, не се обръщаме навреме към нашите лекари и влизаме в лечебни заведения в тежко състояние“, смята управителят на НЗОК.

На въпрос за фалшивите ваксинации, проф. Салчев призна, че не може да се установи това.

 

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
2758 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Умник Гюро

2021.10.01 | 01:29

9
Спайк протеинът и графен оксидът във ваксините-отрови израждат човешките клетки. Кръвта се сгъстява в резултат на образуваната кристална-предавателна мрежа, която постепено нараства и блокира нормалното функциониране на човешките органи. В резултат хората измират и падат като круши от инфаркти, тромбози, инсулти, коагулози, вода в дробовете и т. н... Това искат да ви инжектират сатанистите.

2021.09.30 | 18:43

1
Общата смъртност тази година е по-висока от миналата, а имаме 15% ваксинирани дори, елементарната математика сочи че трябва да имаме минимум 15% по-ниска смъртност от миналата година, но уви

2021.09.30 | 19:40

8
Точно защото се ваксинирате ще мрете бе глупак, използвай я тая глава за друго освен за пазене на равновесие....

2021.09.30 | 19:38

5
Докато имаме отворени училища и детски градини и неваксинирани у нас пандемията ще е вечна нали това е целта на лекари фармацевти и лаборатории парите да не секват.

2021.09.30 | 19:39

7
Коя пандемия бе кретен?????? Излез навън, стига си гледал по цял ден новините, промиват ти мозъка там...

2021.09.30 | 19:38

6
Защото лъжете брутално затова, продажни копелета.....
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.09.30 | 19:02

4
Психопатът Кацаров трявба незабавно да бъде вкаран в лудницата?! Тоя е спешен случай за психиятрията!
ХХХ

2021.09.30 | 18:47

3
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА
Бай Ганьо

2021.09.30 | 18:45

2
Аааа сакън,не е вярно.Искат да ме чипират.Ай сиктир от тук бе,знахар.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини