НЗОК винаги е държала на взаимното уважение между договорните партньори

  • 15 юли 2021 18:43

  • 602
  • 1
НЗОК винаги е държала на взаимното уважение между договорните партньори
© Novini.bg

Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ винаги е държала на взаимното уважение между договорните партньори. Това се казва в съобщение, изпратено от пресслужбата на НЗОК до медиите.

Съобщението е по повод поискана по-рано днес от Столичната лекарска колегия оставка на управителя на НЗОК проф. Петко Салчев заради "арогантно изказване" в електронна медия.

Столичната лекарска колегия поиска оставката на управителя на НЗОК проф. Салчев

Никъде в своето изказване проф. Салчев не се е отнесъл пренебрежително или с неуважение към лекарите и към медицинските специалисти, се посочва в съобщението от НЗОК.

По отношение на средства - 11 229 200 лв., изплатени от НЗОК на болница "Пирогов", в съобщението се подчертава, че те са били предоставяни с цел поддържане на готовността на системата на лечебното заведение да поеме при нужда нови пациенти с COVID-19.

Парите не са свързани с отчетена или предоставена медицинска дейност в полза на здравноосигурените лица, се допълва още в съобщението.

Мая Йорданова
602 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Dr X

2021.08.05 | 10:06

1
Няма лошо в рагара на новата вълна пациентите да бъдат изпращани да ги лекуват в НЗОК ,нали там знаят и могат повече от всички доктори и болници ,а и на практика няма да има източване на касата ,те да лекуват за 11 ст на минута !

Добави коментар

Водещи новини