Проф. Витанов коментира изчегъртването на проф. Балтов

  • 15 юли 2021 17:21

  • 5937
  • 5
Проф. Витанов коментира изчегъртването на проф. Балтов
© Facebook

Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 15 юли 2021 г. Днес има много въпроси по различни канали за моето мнение за уволнението на проф. Асен БалтовАсен БалтовПроф. д-р Асен Георгиев Балтовзпълнителен е директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" от м. Февруари. Ще бъда кратък. Това написа математикът на закрития НОЩ за борба с коронавируса проф. Николай Витанов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31709

Публикуваме пълния му текст без редакторска намеса:

"Професор Балтов е професионалист от най-висока класа. Той беше един от стълбовете в борбата с тази пандемия по време на първите три вълни. Ще си позволя отново да се самоцитирам: Ако аз бях фактор в тази държава, някои хора нямаше да могат да ходят под тежестта на ордените и медалите, които щях да им връча за борбата с пандемията. Професор Балтов е един от тях.

МЗ: Проф. Балтов е управлявал еднолично, неефективно и непрозрачно, никой не атакува и обвинява лекарите от "Пирогов"

Много внимавайте, когато отстранявате можещите. Защото няма да има кой да влезе в окопа и да ви защитава когато опасността дойде отново. Не пипайте лекарите, особено тези на първа линия. Има две племена в тая държава, които изгарят от злоба и завист. Едните са племето на дебелите кратуни, които гледат само себе си и в момента нариват делта щама в държавата и спомагат за разпространението му. Другите са книжните плъхове, които силно желаят да смажат тези, които могат, защото иначе няма как да блеснат.

Внимавайте. Когато опасността дойде пак, всеки ще направи каквото е правил досега. Книжните плъхове ще се скрият по дупките и ще чакат някой друг да свърши работата. Теорийките на дебелите кратуни за четвърти път ще изтекат в тоалетната, а те отново ще почнат да пищят, че някой друг им е виновен. Кой нормален специалист ще тръгне да ви спасява, като гледа какво правите с Кантарджиев и Балтов.

Сега за обстановката. Тя е спокойна, както се и очаква. Базовото репродуктивно число днес е 0.805. Обхватът на заразата продължава да се свива. Както се очакваше, активните случаи падат към 7 500. Очаква се да паднем под това число и да продължим надолу към 7000. Индикаторите за смяна на тренда имат ниски стойности. Не се очаква да се случи нещо обезпокоително да края на седмицата. Вършете си спокойно работата и си карайте спокойно почивката. По морето е спокойно, в София - също. Из страната също няма проблеми. Делта вариантът чопли. Не му се получава още, но аз виждам, как той се засилва. Съветът ми е - не наривайте вируси в държавата. Здравната система и отпускарския сезон са като тенджера на котлона - тя може да поеме известно количество вода и да я изпари, но ако непрекъснато се наливат големи количества, ще прелее. Иначе казано, ще дестабилизирате благоприятния вариант и вълната ще тръгне преди септември. Лошо ли ви е спокойното положение сега? Ако не ви е лошо, защо непрекъснато мъчите да го дестабилизирате. Какъв е тоя мазохизъм. Както и да е. Засега благоприятният вариант е стабилен. Желая здраве и успехи в работата. Спокойна почивка и нека вируса да ви заобикаля", предупреждава проф. Витанов.

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
5937 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Радост

2021.07.19 | 13:30

5
Ей доживях да видя човек който е точно толкова тъп и неадекватен колкото изглежда ! ХВАЛА !

2021.07.16 | 02:18

4
Все не разбирам как се снима Витанков, това откъм лицето ли е, или от към гърба. Дано се спаси от ковида.
не става ясно

2021.07.15 | 18:20

1
тя неук баняджия какво разбира от проблемите, за които треснаха балтията на балтов. 18,000 "официални" ковид трупа и смъртност сред най-високите в света не е за медали, а за срок при бай Ставри.
Мангър

2021.07.15 | 18:43

3
Аман от хора коментатори, които разбират от футбол, политика, история и вируси. Оставете прафесионалистите. А вие коментирайте работата в своята професия
VX

2021.07.15 | 18:30

2
Що не ходиш ти да се бориш с Ковида?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини