Кирил Ананиев: Ръстът на разходите за здравеопазване догодина ще е около 500 млн. лева

Ръстът на разходите за здравеопазване през 2020 година ще бъде около 500 милиона лева, съобщи министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през пред журналисти в Добрич като уточни, че все още се води дебат с Министерството на финансите по подготвяния проект за бюджет.

Ананиев добави, че само ръстът на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ е 395 милиона лева. По думите му ръст ще има и в бюджета на Министерството на здравеопазването, което ще осигури устойчивост на допълнителните разходи, направени от правителството в системата през тази година. Министърът посочи, че повече средства са предвидени и за новозакупените апарати за изследване на кръвта и за трансплантациите.

В отговор на въпрос за окончателното решение на Върховния административен съд /ВАС/ да бъде отменена наредбата за определяне на пакета от здравни дейности, гарантиран от бюджета на НЗОК, Ананиев коментира,че се подготвя нов нормативен акт. Вече сме на финала по подготвянето на нова наредба, която е съобразена с констатациите, направени от ВАС, каза Ананиев, според когото след постановеното съдебно решение няма да се получи правен вакуум. По думите му новата наредба трябва да бъде готова преди началото на новата финансова година и преди подписването на новия Национален рамков договор за медицинските дейности.

Коментари

  1. 2019.10.23 | 11:04

    Тия хора не разбраха че колкото и да е ръста парите се присвояват и не отиват за подобряване на здравеопазването!Първо напълнете затворите с мръсните изроди които окрадоха ,и намерете по удачен механизам за финансиране по прозрачен че Ганио види ли далавера ще се възползва през трупа на хората!

  2. 2019.10.22 | 13:02

    НЕ ИСКАМЕ РЪСТ, А ФАЛИТИ НА КРАДЦИТЕ, КОИТО С ФАЛШИВИ ХОСПИТАЛИЗАЦИИ СТАНАХА МИЛИОНЕРИ! И ОТГОВОР НА ВЪПРОСА КАК СМЕ НА ПЪРВО МЕСТО ПО БРОЙ БОЛНИЦИ ПРИ ТОТАЛНО НАМАЛЯВАЩО НАСЕЛЕНИЕ И МИЛИОНИ НЕОСИГУРЕНИ ЦИГАНИ? КАК СТАВА ТОЯ НОМЕР?

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

НЗОК

още

Анкета

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Избрано от Интернет