До дни излиза проверката за откритите ембриони на боклука в Благоевград

  • 20 март 2012 13:23

  • 2023
  • 0
До дни излиза проверката за откритите ембриони на боклука в Благоевград
©

След като разбрахме за намерените ембриони в контейнер за смет с моя заповед се назначи комисия, която да разследва случая. До няколко дни очакваме да приключи. Неприятен инцидент, за последните 30 години не се е случвало нещо такова. Това заяви в предаването "Добро утро, България" по ТВ7 д-р Огнян Чилев, директор на регионалната здравна инспекция в Благоевград.

Проверката трябва да проследи документите, за да се разбере грешка ли е или занижен контрол. Санитарят е от дълги години в болницата. Ембрионите са държани във "Формалин" – продукт, който консервира тъканите и нямаше как да плъзнат зарази, твърди Чилев.

Д-р Красимир Михайлов, директор на болницата в Благоевград добави, че дворът на лечебното заведение се охранява. Територията обаче е много голяма и е трудно охранителите да са на едно и също място в даден момент. Имаше забранителен режим за влизане на територията на болницата, но той се премахна, поясни д-р Михайлов.

Д-р Теодора Тодорова, експерт в дирекция "Обществено здраве" към Министерство на здравеопазването каза, че всяко лечебно заведение знае какво трябва да прави с отпадъците. Още при образуването им те се разделят на опасни или не. Остатъците от храната в инфекциозни отделения трябва да се събират разделно и да се предават за изгаряне, твърди Тодорова.

Последвайте канала на

Novini.bg
2023 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини