Уволняват санитаря, изхвърлил ембриони на боклука

  • 19 март 2012 11:46

  • 1003
  • 0
Уволняват санитаря, изхвърлил ембриони на боклука
© Булфото

Комисия в благоевградската болница проучи случая с изхвърлените човешки ембриони в Благоевград, които бяха открити вчера от клошари. Очаква се уволнението на санитаря Велин Ангелов, който ги е изхвърлил в кофите за смет, съобщи директорът на болницата д-р Красимир Михайлов, цитиран от БНР.

Досегашното разследване
е показало, че е нарушен основен принцип при работа с човешки биологични материали. Мястото на изхвърлените ембриони е в хладилната камера на патоанатомичното отделение. От там те биват транспортирани за столицата, където попадат в камера за изгаряне и се унищожават.

По думите на д-р Михайлов, санитарят ще бъде уволнен в рамките на днешния ден. "От тази сутрин има вече комисия, която взима писмени обяснения от санитаря Велин Ангелов и от началника на отделението по патоанатомия. Вече има обясненията на санитаря, който признава, че той е изхвърлил биологичните отпадъци в контейнера, като твърди "този път се обърках и ги изхвърлих в контейнерите". Това е което предполагахме, че е станало. Оттук нататък след тези писмени обяснения ще бъдат предприети действия за неговото дисциплинарно уволнение", заяви д-р Михайлов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1003 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини