Десислава Атанасова: Младостта не е порок

  • 19 март 2012 08:08

  • 3006
  • 4
Десислава Атанасова: Младостта не е порок
©

Подкрепата, която ще имам като министър на здравеопазването, ще бъде много по-голяма, след като съм член на ГЕРБ, отколкото ако бях експертна кандидатура.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия номинираната за министър на здравеопазването Десислава Атанасова, която сега заема поста председател на Комисията по здравеопазване в Народното събрание.

Тя посочи, че е приела със смесени чувства номинацията, защото министерството е много тежко, но подчерта, че е готова да се справи с работата. Атанасова поясни, че не е очаквала точно тя да бъде предложена за министър на здравеопазването, но е очаквала това да бъде човек от ГЕРБ. Предложената за здравен министър поясни, че е разговаряла с премиера за това, че Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование няма да се справи с цените на лекарствата в поставените му срокове и премиерът й е предложил да заеме поста. Това е станало след 9 март. Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, посочи, че за поста не е имало много кандидати, защото трябва да се свърши много работа в кратки срокове до края на мандата на мандата на правителството, като изрази убеденост, че никой не е лобирал за нея през медиите.

Атанасова каза, че не знае дали може да се говори за израстване в кариерата в случая, като уточни, че нея това е едно ново предизвикателство, защото към нея има големи очаквания. "Трябва да си диалогичен и да се вслушваш в това, което ти казват останалите, защото човек не може да знае всичко. Не мисля, че възрастта ми е недостатък и порок. Какво се промени, след като предишните министри бяха по-възрастни от мен? Оценките трябва да се дават след края на мандата. Нека да видим, може и да се справя", посочи тя.

Шефката на здравната комисия в парламента заяви, че няма да й попречи това, че има правно, а не медицинско образование. "Аз няма да лекувам, а ще предлагам законодателни промени. Познавам работата и на Здравната каса, и на Министерството на здравеопазването. Ще се съобразя с препоръката на премиера и ще се уча от грешките на предишните здравни министри", заяви Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, като уточни, че за тази цел ще поддържа добри отношения с НЗОК.

Тя съобщи, че първата тема, с която ще се захване, е лекарствената политика, но не се ангажира с конкретни цифри за това, с колко могат да паднат цените на лекарствата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3006 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Не звучиш добре моме !

2012.03.24 | 13:51

4
- Да приемем ли, че нарочно ГЕРБ са саботирали д-р Константинов, защото е само експерт ? - Правиш ли разлика между експерт и юристконсулт ? - Учи се да се "съобразяваш" и то точно с един определен човек. Доктора не се съобразяваше и...получи червен картон !! - И какво ще направиш ако не се справиш ? Ще си посипеш главата с пепел ? Щом си от ГЕРБ просто няма как "специалния" ББ да си признае ! Нали знаеш, че началника винаги има право !! - Диалогичен с ББ ??? Мама миа !!

2012.03.19 | 13:39

3
ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА-ТАКА ЩЕ Е КАТО ГЛАСУВАТЕ ЗА КОМУНИСТИ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА

2012.03.19 | 10:53

2
С тежка артилерия не се строи а се разрушава - това , което е останало от здравеопазването.Днес бях предупреден да ходя с повечко пари до аптеката , наистина си платих лекарствата , които до вчера ми бяха безплатни-като хронично болен и осигурен.Големите обещания бяха за намаляване цените на лекарствата....на кого да вярвам ?
123

2012.03.19 | 10:53

1
Сегашното назначение на новите ,много млади министри-те самите те приемат този факт като предизвикателство,но то трябва да се гледа не като,че работиш за някой МОЛ,а тук трябва политическа гъвкавост,да можеш да искаш и да отстояваш за България пред чуждестранните си голеги,които със сигурност имат голям опит и са много гъкави,които са ПОЛИТИЦИ, ане някакви технически изпълнители.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини