Таня Андреева: В новия здравен модел има повече бизнес

Когато говорим за промяна в здравния модел, ние трябва да говорим за лечебни заведения, къде да бъдат разположени, какво да е качеството на предлаганите услуги и условията, при които ще работи персоналът. Така че въпросът е доста по-голям. Това сподели в предаването ''Още от деня'' БНТ бившият здравен министър д-р Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския относно новия здравноосигурителен модел.

,,За мен е погрешна философията на всеки шест месеца да има нова промяна на финансирането. Сегашната идея залага на това, че с тези осем процента здравноосигурителни вноски ще работи не един платец, а повече. Тогава здравните услуги биха ни стрували скъпо. Според мен трябва да се направи един сериозен анализ на практиките в ЕС и да се види кое би сработила в България. Трябва също така да се оцени потенциалният риск, за да не фалира някой частен фонд и пациентите да останат с незаплатена дейност'', коментира д-р Андреева и допълни, че друг важен въпрос е кой ще контролира работата на частните фондове.

,,В предишните идеи сякаш имаше повече смисъл, докато в тази има повече бизнес насока, а не всеки може да си позволи доплащане'', каза в заключение бившият здравен министър.

Коментари

 1. 2019.07.23 | 19:16

  A в твоята глава все по малко мозък

  1. 2019.07.23 | 19:44

   Ти изгони търговците на живот от храма на здравето! Ти каза

  2. 2019.07.23 | 19:24

   повече бизнес-повече печалби за олигарсите! дали има мозък не знам, но казва истината! ти сигурно не искаш тази истина да излезе наяве и за това си готов да обиждаш! Тези пари за здравеопазване, явно са апетитна хапка за много като теб

 2. 2019.07.23 | 19:39

  НОВИЯТ ЗДРАВЕН МОДЕЛ НА ТОВА ОТКРАЙ ВРЕМЕ НЕДОНОСЧЕ, КОЕТО САМО МОЖЕ ДА ПОВТОРИ, СМЪРТОТВОРНИЯ МОДЕЛ НА ЕДНА ЗЛОВЕЩА ПАРТИЯ, ИЗПЪЛНЯВАЩА УБИЙСТВЕНИ НАРЕЖДАНИЯ, ЧИИТО СЪСТАВИТЕЛИ ДОРИ НЕ СИ ПРАВЯТ ТРУДА ДА ПРИКРИЯТ СРАМНИТЕ И ЧАСТИ, СИ Е ОТКРОВЕН ЦИНИЗЪМ.
  ПРОДАВАЧИ НА ЗДРАВЕ И ЖИВОТ...! НА ТЕБ КИЛО, НА ТЕБ - ПОЛОВИН, А НА ТЕБ - 100 ГРАМА.
  КРАДЛИВИ МУТРИ. ТЕЗИ ПАРИ, КОИТО ДАВАТЕ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ, ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА ВИ Е ПОЗВОЛИЛА ДА ОТКРАДНЕТЕ ОТ НАС, ЩЕ ПАРЯТ И НА ВАС, И НА ВНУЦИТЕ И ПРАВНУЦИТ ВИ ДО КРАЙ ЖИВОТА ВИ.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

НЗОК

още

Анкета

Вярвате ли, че децата ще бъдат предпазени от COVID-19 в училище?

Вярвате ли, че децата ще бъдат предпазени от COVID-19 в училище?

Избрано от Интернет