Бойко Пенков: С новия модел за здраве основният пакет няма да намалее

16 юли 2019 08:23

Бойко Пенков: С новия модел за здраве основният пакет няма да намалее
© Нова телевизия
295 1

Неуредиците в НЗОК трябва да бъдат премахнати. С новия здравноосигурителен модел се дава възможност на хората да изберат кой да се грижи за техните здравни вноски и то така, че да чувстват внимание. Това в момента липсва. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия зам.-здравният министър Бойко Пенков.

При новия модел негативната селекция е забранена - може да имам хронични заболявания, но фондовете нямат право да откажат лечение, заяви Пенков.

Няма шанс основният пакет медицинска помощ да намалее, единственото нещо, което може да се прави оттук нататък, е в допълнителния пакет да се предлагат допълнителни услуги и конкуренцията да расте, посочи зам.-здравният министър.

Константин Тодоров
295 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ДОКАТО

2019.07.16 | 20:58

1

Докато не се премахнат абсурдните организационни и финансови правила в здравеопазването, само ще преливаме от пусто в празно, ще си играем на СРЕДНОВЕКОВЕН пазар и покупко-продажба на здраве и живот - ОТВРАТИТЕЛЕН, НЕДОПУСТИМ ЗА 21-ВИ век ЦИНИЗЪМ!
Не може целта на здравеопазването да е печалбата!!! И сега имаме частни болници, които имат печалба, но при нормални цени и успешно, УВАЖИТЕЛНО, ГРИЖОВНО лечение. ХВАЛА!

И не може най-големите, най-натоварените, комплексни държавни болници да бъдат изоставени да вегетират без пари, при лазаретни условия, в сгради от началото на миналия век, без дезинфекционни хигиенни средства, с по 10 легла в стая и 2 тоалетни на 30 души! Това е срам за държавата.
И стига оправдания с липса на пари. ПАРИ ИМА, НО ОТИВАТ ДРУГАДЕ!

Добави коментар

Водещи новини