Шефът на Правителствена си начислил бонус от 15 000 лв.

  • 08 март 2012 13:47

  • 4077
  • 14
Шефът на Правителствена си начислил бонус от 15 000 лв.
©

Директорът на Университетска болница "Лозенец" в София доц. д-р Любомир Спасов получава по 15 хил. лв. на месец за извънредно положен труд.

Заплатата му е около 1000 лв., отделно 600 лева взема като декан. Това съобщи Спасов на извънредна пресконференция днес, организирана по нареждане на премиера във връзка със сигнали за нередности в трансплантационната дейност на болницата, съобщава БТА.

През миналата година на лекарите в "Лозенец" са раздадени 2,5 млн. лева за допълнително положен труд, каза в отговор на журналистически въпрос Спасов. За получените от него извънредни пари Спасов обясни: "Това не са бонуси, а реално положен труд". Бюджетът на болницата за цялата година е бил 31 млн. лв. В тях са включени средствата, отпуснати от Министерството на здравеопазването, от Здравната каса по клинични пътеки, за хемодиализа.

Министерството е трябвало да отпусне на болницата по първоначален план малко под 12 млн. лв. Накрая на годината обаче сумата е нарастнала до около 22 млн. лв. Спасов обясни разликата с направените ремонти и попълването на оборудването в болницата. На общо 22 деца е направена чернодробна трансплантация от 2004 г. досега. От тях 16 са спасени, съобщи Любомир Спасов. Тези деца не са имали никакъв друг шанс за оцеляване освен трансплантация, убеден е той.

Само три от чернодробните трансплантации на деца са от трупен донор, едното дете е починало. През 2010 г. Асен е получил черен дроб от трупен донор, но поради предаден сепсис, умира след интервенцията. Днес така и не стана ясно дали в болница "Лозенец" се прави предварително изследване на органите, които се трансплантират. "Трансплантираме органа, който се подава, разчитаме на данните, които се подават от Агенцията по трансплантация", обясни доц. Спасов. "Донорството е изключително сложен процес. 68 живи донори са били изследвани в болницата, от тях много малко са били подходящи", каза още той.

"През 2002 г. започнахме да се подготвяме да извършваме трансплантация. С професора, извършил първата чернодробна трансплантация в света през 1963 г., разговаряхме и започнахме да се подготвяме за чернодробни трансплантации.

Първата ни трансплантация извършихме през 2004 г. в Университетската болница в Есен, Германия. В края на същата година извършихме и чернодробна трансплантация в България - на 7-годишна момиченце от жив донор - неговия баща, която беше успешна", разказа доц. Спасов.

Последвайте канала на

Novini.bg
4077 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
ГЕРБЕРАСТИ-ПЕДЕРАСТИ

2012.04.03 | 00:59

14
Пиар изцепките на премиера Бойко Борисов, който използва болния от левкемия Йордан Стоев, за да замаже скандала с раздадените бонуси на държавни служители, доведе до влошаване на състоянието на 18-годишното момче. Вчера премиерът Бойко Борисов не се посвени да използва Йордан Стоев и негови приятели за пиар акцията си, като първо ги накара да изслушат назидателната му реч за върнатите пари от министри, зам.-министри, областни управители и политически кабинети, а след това да застанат пред камерите, за да му благодарят за предоставените за лечението средства. Борисов обяви, че част от върнатите бонуси ще отидат за лечението на Стоев. В реч пред децата Борисов е заявил: "И вие, щом сте инициативен комитет, оттук при Доган – милионите от хонорарите, при Първанов – от неговите съветници, при Станишев – за други деца болни. Ще ви кажа горе-долу колко пари може да съберете, ако сте активни – не по-малко от 7–8 милиона. Те са много повече, но ако те постъпят тези политически партии, както партия ГЕРБ, поне 7-8 милиона. Ние ще ви помогнем, защото ние сме ги извадили от 2005 г. колко са взели от бордове". Новият почин на събиране на пари за нуждаещи се деца бе обявен на фона на смъртен случай на бебе, недочакало лечение заради въведен от кабинета лимит за лечение на деца в чужбина от 180 000 лв. Вчера финансовият министър Симеон Дянков обяви, че такива лимити има и в други западни страни. Според проверка на в. "Сега" още преди "жеста" на Борисов Йордан Стоев вече е успял да събере нужната за лечението сума. Заради напрежението, което е изживяло болното момче, след срещата си с премиера е постъпило по спешност в болница. Веднага след като бил стабилизиран, Йордан Стоев е отлетял за Хамбург. Според германските специалисти тийнейджърът е с големи шансове да бъде спасен с въпросната операция, въпреки че в момента жизнените му показатели са ниски. Все още не се знае кога ще бъде извършена интервенцията, но най-вероятно това ще се случи в близките дни

2012.03.08 | 19:21

3
да ги даде всичките за свещи на децата си
Радослав

2012.03.24 | 23:17

13
Това,което каза въобще не беше уместно,Тъпак!Кво са виновни децата му,като татенцето е гладен?Да се пръсне дано говедото и всички като него!!!

2012.03.24 | 23:17

12
Да пукне свинята мръсна. А и оня тъпънар, дет се прай на премиер
ГЕРБЕРАСТИ-ПЕДЕРАСТИ

2012.03.09 | 00:07

11
Недостигът в бюджета на Националната здравноосигурителна каса ще бъде 100 милиона лева, необходими за лекарства за онкоболните и за хемодиализа. Това потвърди д-р Иван Кокалов от КНСБ във връзка с провелия се надзорен съвет на НЗОК. Тревожни сигнали подават онколозите в България. Националният рамков договор за 2012 година орязва драстично парите за химиотерапия. Изчисленията показват, че предвидените средства за догодина са с 60% по-малко, съобщава bTV. Всяка година се регистрират по 35 000 нови случая на онкоболни в България, а за 2012 година данните сочат, че вероятно новите случаи ще нараснат на 37 000. Общо болестта засяга над 300 000 българи. Лекарите, които работят в софийската онкология, както и националният консултант по онкология съобщиха тревожните новини. Икономията е заложена в рамковия договор, за който се споразумяха Българският лекарски съюз и НЗОК. Според него се променя начина на заплащане на лечението. Освен това вместо 50 милиона, са заложени почти 20 милиона. Парите за лъчелечение малко се увеличават, но също така се увеличава и броят на пациентите, които трябва да се подложат на
Николай

2012.03.08 | 19:47

10
Спасов е известен крадец и мошеник. Лиже подметките на всички премиери и прокурори до момента и това го спасява от сигналите за злоупотреби и сексуален тормоз. Тези сигнали са много, но има и много хора, които от страх не са подали сигнали.

2012.03.08 | 19:35

9
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си
alisiq

2012.03.08 | 19:35

8
нова търсачкa като Google предлага 50% от своите доходи WAZZUB е нова социална мрежа в търсачките като Google и Facebook, но с много повече съдържание: видео, новини, най-добрите оферти в интернет, игри и др., всичко в една страница! 9 април 2012 ще бъде деня на официалното представяне. Покани да се регистрират безплатно много хора, защото с един прост и-мейл, изпратен на всички ваши приятели, може да ви гарантира $ 1 на човек регистрирал се чрез Вас и $ 1 на човек регистрирал се чрез Вашите приятелите . За 5 поколения е възможен един месечен доход за хиляди долари до живот! 1. Поколение 5 x $ 1.00 = $ 5,00 2. Поколение 25 x 1,00 $ = 25,00 $ 3. Поколение 125 x $ 1.00 = $ 125,00 4. Поколение 625 x $ 1.00 = $ 625,00 5. Поколение 3125 x $ 1.00 = $ 3,125.00 Всъщност WAZZUB (за разлика от други социални мрежи, които печелят милиарди долари, само защото ние компютърните потребители използваме техните услуги), предлага 50% от своите доходи на тези, които на този стартиращ етап , помогат за създаване на мрежа от потребители. WAZZUB е първият проект в световен мащаб, който дели печалбата си! Изглежда невероятно, но всичко е вярно! WAZZUB е създадена като експеримент през 2007 г., с над 2,5 милиона долара, вече инвестирани. Това е първата глобална общност, която ще плати на своите потребители , само заради избор си: WAZZUB като тяхна първа страница (HOMEPAGE). Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=4fc7471a Който се запише след 9 април 2012 г. няма да получава печалба! След като кликнете върху линка за регистрация вие ще получите и-мейл за потвърждение на и-мейл адреса си и след това друг и-мейл с потребителско име и парола за достъп до личната зона, където ще видите кой се е регистрирал , техния и-мейл и печалбата в реално време. Bажно : (Ако не получите и-мейл за потвърждение, моля, проверете също в папката за спам или нежелана поща. За да получите и-мейл за потвърждение, въведете в списъка на предпочитаните или не-спам подателите адреса: noreply@wazzub.com). Зона с ограничен достъп могат да бъдат достъпни от тази връзка: http://signup.wazzub.info/login.php или от своя линк. От тази връзка можете също така да поискате повторното изпращане на и-мейл за потвърждение или паролата. WAZZUB плаща на своите членове, на месечна база. Първият ден на заплащане ще бъде 15 май 2012. Малките плащания ще се извършват чрез класическия процеса на онлайн плащане, големи суми ще бъдат изплащани с чекове или банкови преводи. WAZZUB е международен проект, който е бил създаден от предприемачи и инвеститори. През септември 2011 г. те основават GIT Global Investments Inc. Git е регистриран съгласно законите на Орегон. Регистрационният номер е 802159-90 Правното седалището е на следния адрес: 391 NW 179 Ave, Beaverton, OR 97006 USA. Оперативното се намира на адрес: 7251 Lake Mead Blvd., Las Vegas, NV 89128 USA. УСПЕХ !!!
alisiq

2012.03.08 | 19:35

7
ето и линк: http://signup.wazzub.info/?lrRef=578b645e
Четете внимателно!! wazzub

2012.03.08 | 19:35

6
Нова търсачкa като Google предлага 50% от своите доходи WAZZUB е нова социална мрежа в търсачките като Google и Facebook, но с много повече съдържание: видео, новини, най-добрите оферти в интернет, игри и др., всичко в една страница! 9 април 2012 ще бъде деня на официалното представяне. Покани да се регистрират безплатно много хора, защото с един прост и-мейл, изпратен на всички ваши приятели, може да ви гарантира $ 1 на човек регистрирал се чрез Вас и $ 1 на човек регистрирал се чрез Вашите приятелите . За 5 поколения е възможен един месечен доход за хиляди долари до живот! 1. Поколение 5 x $ 1.00 = $ 5,00 2. Поколение 25 x 1,00 $ = 25,00 $ 3. Поколение 125 x $ 1.00 = $ 125,00 4. Поколение 625 x $ 1.00 = $ 625,00 5. Поколение 3125 x $ 1.00 = $ 3,125.00 Всъщност WAZZUB (за разлика от други социални мрежи, които печелят милиарди долари, само защото ние компютърните потребители използваме техните услуги), предлага 50% от своите доходи на тези, които на този стартиращ етап , помогат за създаване на мрежа от потребители. WAZZUB е първият проект в световен мащаб, който дели печалбата си! Изглежда невероятно, но всичко е вярно! WAZZUB е създадена като експеримент през 2007 г., с над 2,5 милиона долара, вече инвестирани. Това е първата глобална общност, която ще плати на своите потребители , само заради избор си: WAZZUB като тяхна първа страница (HOMEPAGE). Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=1c3bf11f Който се запише след 9 април 2012 г. няма да получава печалба! След като кликнете върху линка за регистрация вие ще получите и-мейл за потвърждение на и-мейл адреса си и след това друг и-мейл с потребителско име и парола за достъп до личната зона, където ще видите кой се е регистрирал , техния и-мейл и печалбата в реално време. Bажно : (Ако не получите и-мейл за потвърждение, моля, проверете също в папката за спам или нежелана поща. За да получите и-мейл за потвърждение, въведете в списъка на предпочитаните или не-спам подателите адреса: noreply@wazzub.com). Зона с ограничен достъп могат да бъдат достъпни от тази връзка: http://signup.wazzub.info/login.php или от своя линк. От тази връзка можете също така да поискате повторното изпращане на и-мейл за потвърждение или паролата. WAZZUB плаща на своите членове, на месечна база. Първият ден на заплащане ще бъде 15 май 2012. Малките плащания ще се извършват чрез класическия процеса на онлайн плащане, големи суми ще бъдат изплащани с чекове или банкови преводи. WAZZUB е международен проект, който е бил създаден от предприемачи и инвеститори. През септември 2011 г. те основават GIT Global Investments Inc. Git е регистриран съгласно законите на Орегон. Регистрационният номер е 802159-90 Правното седалището е на следния адрес: 391 NW 179 Ave, Beaverton, OR 97006 USA. Оперативното се намира на адрес: 7251 Lake Mead Blvd., Las Vegas, NV 89128 USA. УСПЕХ !!! Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=1c3bf11f
Александър

2012.03.08 | 19:32

5
Е такива като него и други подобни закостенели лекари пенсионери-- знаете ли на колко млади току-що завършили медици не им дават работа дори да започнат в някоя болница или отделение. Аз съм един от потерпившите такива принуден да става таксиметров шофьор- независимо,че съм учил 6 години медицина...... Незнам защо в нашата държава най-хуманната професия- въобще не се оценява и стимулира........

Добави коментар

Водещи новини