Пациентска организация: Цари пълен хаос при лечението на деца в чужбина

  • 28 май 2019 09:28

  • 328
  • 0
Пациентска организация: Цари пълен хаос при лечението на деца в чужбина
©

Администрацията, за съжаление, не се справя. След подадени сигнали за нередности в медиите, започнаха да ми звънят през 15-20 минути да ме питат кой отваря техния имейл, на който се получават документите за децата, които трябва да се лекуват в чужбина. Те не могат да проверят кой служител отговаря за това дете, което означава много лоша организация. Това заяви ефира на Bulgaria ON AIR, председателят на пациентска организация "Заедно с теб" Пенка Георгиева.

"Във фонда за лечение на деца имаше разпределение", сподели тя.

Георгиева призова родителите на такива деца да сигнализират, като обеща помощ на всеки, съобщил за проблем. Тя допълни, че е имало случаи, в които е имало забавяне със закупуване на билетите за транспортиране на деца. По думите ѝ в касата имат много неправилно бюджетиране.

"Моето предложение към подуправителя беше да се смени директорът, защото тя няма никаква представа за работата. Фондът беше една работеща структура и поне да назначат някой от тези служители, които отидоха да работят там, защото знаят как се работи", посочи председателят на пациентската организация.

Тя изрази възмущение, че не е морално служителите на НЗОК да се обучават за сметка на нервите на родителите на тези деца.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
328 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини