След срещата при Борисов: Отпускат повече пари за лечение на деца и бременни

  • 03 май 2019 10:19

  • 1671
  • 3
© Министерски съвет

На срещата с Борисов се разбрахме да увеличим средствата за най-недофинансираните клинични пътеки като тези за бременните, родилките и всичко свързано с детското и майчиното здравеопазване. Това заяви председателят на БЛС д-р Иван Маджаров на брифинг след среща с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г

От 1 юни ще бъдат изменени цените на клиничните пътеки.

"Българският лекарски съюз настоява да бъдат изплатени и средствата за надлимитните дейности през годините", каза още д-р Маджаров. 

"Здравето на нашите деца е от изключителна важност, за това и най-бързо можем да увеличим пътеките за майките и родилките. Мисля, че и специалистите и лекарите не получават достатъчно добро възнаграждение. Вече можем да направим префинансиране на нашия ресурс", допълни шефът на "Пирогов" проф. Асен Балтов. 

"В областните болници има проблеми и един от тях е този, че не сме достигнали достатъчно добри нива на заплащане. Има три позитивни момента от срещата с Борисов. Действително са отпуснали достатъчно средства и те ще бъдат правилно разпределени за клиничните пътеки. Методиката за заплатите на медиците също е балансирано изработената от страна на Министерството на здравеопазването", коментира проф. д-р Тодор Черкезов, директор на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали. 

"Ще използваме единствено и само законовите механизми за финансирането на лечебните заведения и особено тези, които се намират на по-трудно достъпни места. Готови сме с методиката за формирането на заплатите. Новата методика ще има едно справедливо и недискриминационно разпределение на средства. На финалната права сме", завърши здравният министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през

Радина Лазарова
1671 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Българка

2019.05.03 | 12:17

1

Браво! Много отдавна трябваше да се наблегне в тази посока. Родилките и децата на България са нашето БЪДЕЩЕ.

2019.05.03 | 13:12

3

викаш друго си беше при бсп излизат и казват пари нема действайте 20г. нищо. така че това е нещо добро

2019.05.03 | 13:05

2

Щеше да е добре ама не и като пореден напън да се закрепят вече осраните избори.Това е поредният пясък в очите от страна на Борисов само и само кокала да не пусне.Лесно е да събереш мекеретата от здравното и да им наредиш да пунтират някаква дейност уж спешно уж са го мислили видиш ли. Това трябваше досега да е в 8-пъти повече от това което се обявява.Досега за 10 години трябваше здравната каса щом си плащаш здравните да получаваш и лекарства в пакета безплатно като в европа а за децата няма даже точка на допир с европа!!!

Добави коментар

Водещи новини