Мими Виткова: Двата предложени варианта за здравен модел са взаимно изключващи се

Двата предложени варианта на нов здравен модел не ни казват какъв е проблемът в здравната система – дали е само в приходната част или има и други, които ние подценяваме и не им обръщаме внимание. Това каза бившият здравен министър и председател на Асоциацията на лицензираните дружества за доброволно здравно осигуряване - Мими Виткова в ефира на БТВ.

"Двата предложени варианта са взаимно изключващи се", смята тя. "Вариантът за пълна демонополизация на касата, казва, че се запазва вноската от 8% - така признава, че парите са достатъчни, но се управляват лошо. Поради това предлагат да ги управляват застрахователите. Вторият вариант казва – парите не са достатъчни ”, обясни Виткова.

Според нея около 20 години вече никой не знае каква е реалната цена на клиничните пътеки. "Системаат е сбъркана и в структурата, и в организацията и в управлението", каза експертът. По думите й здравеопазването ни се оказва в диспропорции – цели региони на страната ни са без лекари и без болнична помощ. "Тези проблеми не може да бъдат решени, като се увеличават парите за здравни вноски", отбеляза Мими Виткова.

Коментари

  1. 2018.09.28 | 10:31
    И двата модела търсят повече пари за крадене и усвояване, то с тва се занимават отговорните лица на високи държавни заплати , ха ха ха ха ха
  2. 2018.09.28 | 09:22
    комунистически крадлив изрод
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

НЗОК

още

Анкета

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Избрано от Интернет