Новият шеф на БЛС: Не сме договаряли лимити за лъчелечение и сме твърдо против тях

  • 14 юни 2018 07:45

  • 2543
  • 0
Новият шеф на БЛС: Не сме договаряли лимити за лъчелечение и сме твърдо против тях
©

В БЛС винаги сме били против лимитите. Според мен лимитите за лъчетерапията са едно недоразумение. Ние никога няма да оставим пациент без лечение. БЛС не е договарял такива лимити. Мярката не е съгласувана и с гилдията на лъчетерапевтите. Няма да се допуснат лимити и няма да има листа на чакащите.

Това каза в ефира на БТВ новият председател на Български лекарски съюз д-р Иван Маджаров, който коментира възможността здравната каса да въведе лимити за лъчетерапия. "Не трябва да допускаме българските пациенти да ходят в чужбина, за да се лекуват. Работихме много, за да се сдобием с една от най-модерните техники в цял свят за лъчелечение. Ние ще се борим за повече средства за здравеопазването. Да, в момента парите са над 4 млрд., но по наши сметки още 4 млрд. се плащат извън държавния стълб. Тези пари изтичат от джобовете на хората. Ние искаме тези пари да излязат на светло", разкри д-р Маджаров.

"Към момента БЛС не подкрепя здравната карта. Ние не участвахме активно в нейното разработване и за това не я подкрепихме. Има неточности в нея и ние сме твърдо против използването на здравната карта за рестрикция на легла и пациенти. В този вид ние няма да подкрепим здравната карта", категоричен беше той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2543 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини