Поне 18 доктори менте слагат импланти

  • 31 януари 2012 14:38

  • 1035
  • 0
Поне 18 доктори менте слагат импланти
©

Минимум 18 лекари без необходимата квалификация поставят гръдни импланти у нас. Това обявиха на пресконференция от Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия.

Има лекари неспециалисти, които правят пластични операции, свързани с поставянето на гръдни импланти. Сред тях има и няколко души без никаква специалност.

Мога да приема един хирург да извършва такива операции, но не мога да приема един гинеколог да се обявява за мамолог”, коментира по този повод д-р Страхил Ефремов, съосновател на асоциацията и председател на Българското сдружение за естетична пластична хирургия.

Националният консултант по пластична хирургия доц. Димитър Евстатиев обяви, че се работи по създаването на регистър на пациентите с импланти, но той ще включва само онези, които са оперирани от членовете на асоциацията. „Нямаме възможност да обхванем всички пациенти”, посочи той.

Доц. Евстатиев каза още, че до момента са премахнати имплантите на 146 българки. При 10 от тях са открити руптури и разкъсвания.

Последвайте канала на

1035 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини