"Шейново" обжалва констатациите за починалата родилка

  • 15 декември 2011 06:04

  • 1013
  • 1
"Шейново" обжалва констатациите за починалата родилка
©

Ръководството на болница „Шейново” ще обжалва констатациите от проверката на Изпълнителна агенция „Медицински одит” по случая с починалата родилка Деяна Георгиева. Това каза доц. Лиляна Еленкова, председател на здравната комисия в общината.

По думите й възражението ще бъде внесено, тъй като Деяна не е починала в АГ „Шейново”, пише "Монитор".

19-годишното момиче почина на 23 срещу 24 октомври след 42 дни борба за живот. Проверката за смъртта й обхвана четирите болници, през които е минала през този период - „Шейново”, „Инфекциозна”, „Пирогов” и „Александровска”.

Медицинският одит констатира, че след раждането в „Шейново”, въпреки високите стойности на левкоцитите на Деяна не е направена интерпретация на това състояние и не е вписана в медицинската документация. Не са извършени никакви допълнителни изследвания.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1013 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Лили

2011.12.19 | 11:15

1
Ебаси колко са нагли....... нали заради тяхната не мърливост се стигна до фаталния край. Ако си бяха свършили работата както трябва момичето щеше да е живо и да се радва на рожбата си. Без да съм медицински грамотна от обща култура ще кажа, че първото нещо което можеха да направят в Шейново е ревизия на операцията. И тогава щяха да видят пропуските си. Ако приемат тяхното възражение ще се убедя че живеем в пълна абсурдна държавица, в която убийците се толерират а останалите се тъпчат колкото се може по здраво и идеята им е ако може да ни очистят до крак....

Добави коментар

Водещи новини