Обсъждат дали "Спешна помощ" да премине към областните центрове

  • 03 ноември 2011 14:35

  • 1272
  • 0
Обсъждат дали "Спешна помощ" да премине към областните центрове
©

Обсъжда се дали Спешната помощ да премине към областните центрове. Ако това се случи заплатите на лекарите, които работят там, ще се удвоят.

Това стана ясно от думите на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който днес откри ремонтираните Диализен център и Клиниката по токсикология в "Пирогов", предаде БНР.

Премиерът Борисов заяви, че има воля и ще намерят средства за започналата реформа в Спешната помощ. Преди окончателното решение, той води разговори с директорите на големите болници.

"При едно преместване на спешната помощ в областните болници, някъде около 1000-1300 души от администрацията ще останат без работа. Но пък в момента това са паразитни структури, защото се дублира администрацията", заяви той.

Парите за Спешна помощ ще останат за сметка на държавата, уточни здравният министър Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование.

"Ще има и ново оборудване, и нова комуникационна техника за линейките. Всички тези неща, когато ги направим, те могат да станат буквално за 1 година и да видим резултатите", заяви здравният министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1272 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини