Стефан Константинов: По - добро здравеопазване ще имаме през 2012 г.

  • 01 ноември 2011 08:17

  • 1231
  • 2
Стефан Константинов: По - добро здравеопазване ще имаме през 2012 г.
©

468 млн. лв. е бюджетът на Министерство на здравеопазването, а 2 млрд. 633млн. лв в бюджетът на НЗОК, като от тях реално 100 млн. лв. ще бъдат трансферирани по министерствата.

Това каза в интервю за сутрешния блок „Денят започва“ по БНТ министърът на здравеопазването д-р Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование.

Хубавото е, че реално ще има повече пари през 2012 година, защото разплащахме дългове, натрупани от предходната година и системата на здравеопазването ще бъде по – добре, поясни министърът.

Политиката ни трябва да бъде насочена към повече профилактика, повече извънболнична помощ и по – малко хоспитализирани, добави д-р Константинов.

Проблемите в Спешната помощ наистина са големи и независимо дали има пари, или не, реформата там трябва да започне, категоричен бе здравният министър. „Искам заплатите на хората, които работят в Спешната помощ да се изравнят с тези, които са болниците“, заяви той.

Лекарският съюз дори напоследък казва, че диагностично – свързаните групи са по-добри от клиничните пътеки, съобщи министър Константинов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1231 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
kinesiotapebg.eu

2011.11.01 | 15:51

2
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu
Илиев

2011.11.01 | 10:49

1
Лекарският съюз няма да се съгласят групите представени по този начин. Това е поредният опит на правителството да затвори малките специализирани болници. Ама нищо чудно те са толкова нагли, че даже в некомпетентността и глупостта си изглеждат много добри. Нали като излезе Бойко и кажа ние тука сме земен рай и европата ряпа да ядат и хората ще кажа - "Браво, глей кво праи Бойко"

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини