Деца събраха на стотинки пари за техника на детска клиника

  • 12 октомври 2011 13:24

  • 3139
  • 0
Деца събраха на стотинки пари за техника на детска клиника
©

Един апарат инфузомат и две помпи за венозни вливания на разтвори и медикаменти ще бъдат дарени на Клиниката по детски и генетични заболявания на Университетска болница „Свети Георги". Апаратурата е на стойност 4 767 лева. Средствата са събрани от акцията „Жълти стотинки - Деца помагат на деца" на Сдружение „Клуб милосърдие, съпричастност, напредък".

Високоспециализираната техника
се използва за прилагане на животоспасяващи лекарства и позволява да се следи приложението на няколко медикамента едновременно, обясниха от лечебното заведение. Общо 5 307 лв. бяха събрани в Деня на детето от ученици и фирми дарители в няколко града - Пловдив, София, Варна, Добрич, Бургас, Асеновград и Перущица. 31 училища, 2 детски градини и множество магазини и аптеки се превърнаха в пунктове за набиране на средства, обясни координаторът на акцията за Пловдив Валя Минчева. Разликата от 540 лв. ще бъде прибавена към средствата, които тепърва ще се събират, като очакванията са с бъдещото дарение да се закупи още един апарат за вливания.

Събирането на жълти монети ще продължи до 6 декември. Тогава стотинките ще се приемат в специални пунктове в големите търговски центрове на 7-те града.

Novini.bg
3139 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини