Шефът на болница "Св. Иван Рилски" назначавал роднини на министри

  • 07 октомври 2011 17:57

  • 1996
  • 0
Шефът на болница "Св. Иван Рилски" назначавал роднини на министри
© Булфото

Специалистите от клиниката по неврохирургия на столичната болница "Свети Иван Рилски" ще продължат всекидневните си 15-минутни протести, въпреки че договорът на директора д-р Дечо Дечев е изтекъл.

Неврохирурзите заявиха, че камерите в операционните продължават да работят.

В ефира на БНР д-р Дечев отрече това и заяви, че оплакванията са опит да бъде отклонено вниманието на хората от това, което е ставало в залите.

Протестиращите лекари обвиниха Дечев, че е назначавал служители с роднини по високите етажи на властта. Секретарката му била кръвна сестра на министър Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко, а в болницата работела и леля на министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко. Доктор Дечев заяви, че е назначил специалистите преди роднините им да заемат високите държавни постове.

Неврохирурзите ще настояват за нов директор, ще си търсят нова болница или ще искат самостоятелност на клиниката. Директорът д-р Дечев беше категоричен относно кандидатирането си отново за директор на болницата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1996 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини