-
15 септември 2011 11:40
- 1016
- 0
Ако към броколито бъдат добавени хрян или уасаби, се активизират противораковите му свойства, дори и зеленчукът да премине през висока термична обработка, показват изследвания на американски учени, съобщи в. "Дейли мейл".
Причината е, че и в хряна, и в уасабито се съдържа ензимът миросиназа.
Според проф. Елизабет Джефри, диетолог от университета на Илинойс, благодарение на силните подправки броколито се усвоява по-добре от организма и се увеличава полезното му въздействие.
Колкото са по-остри подправките, толкова по-добре, твърдят специалистите. Учените са изчислили, че за да бъде постигнат противораковият ефект, броколито трябва да се яде по пет пъти на седмица.
Наред с уасабито и хряна, добро лекарство срещу рака го прави комбинацията с репички, зеле и др., твърди ръководителката на изследването Джена Крамър. А продуктите, съдържащи миросиназа, помагат да се премахнат последиците от термичната обработка.
Последвайте канала на
Свързани новини
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Найден Тодоров: Гласуването на проектокабинета Желязков бе театър
07 юли 202419:52
ПП: Не виждаме условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и потвърждаваме, че ще бъдем конструктивна опозиция
07 юли 202418:36
Екатерина Захариева: Какво означава технически кабинет?
07 юли 202419:21
11% повече: На 8 юни започва изплащането на преизчислените пенсии
07 юли 202421:18
Журналистка за Брендо: Той е много повече от кокаинов крал
07 юли 202418:49
Почина дългогодишният музикален редактор в програма "Хоризонт" Сергей Джоканов
07 юли 202420:22
Американският агент, започнал разследването на Ружа Игнатова: Според мен тя е мъртва
07 юли 202419:12
Първи резултати от вота за парламент на Франция: Крайната десница губи втория тур
07 юли 202421:33
Мария Бакалова подготвя пиеса за Бродуей
07 юли 202420:40