Атанасова призна: Отклоняването на пари от НЗОК в държавния бюджет беше грешка

  • 03 октомври 2013 20:05

  • 2560
  • 6
Атанасова призна: Отклоняването на пари от НЗОК в държавния бюджет беше грешка
©

Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, народен представител от ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването даде интервю за „Радио К2”. Тя заяви позициите си по последните наболели теми в политическия живот у нас.

Относно вота на недоверие към правителството Атанасова заяви, че всъщност оценката на ГЕРБ за този вот не е толкова важна, по – скоро са важни очакванията на гражданите, а те са били правителството да си подаде оставката след сто и тринадесет дни на протести. Депутатът от ГЕРБ изрази надеждата си оставката да се случи в най – скоро време, защото кабинетът няма нито обществена, нито парламентарна, нито международна подкрепа. Доказателство за това са думите от вчера на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, че ако АТАКА ги няма се срива държавата. На въпрос за процедурните битки в парламента бившата здравна министърка отговори, че този факт не говори добре за Народното събрание, но също така много лошо е и това, че то се ползва с рекордно ниска обществена подкрепа. Депутатът от ГЕРБ продължи, че толкова нисък е бил рейтингът на парламента единствено когато правителството на Жан Виденов е подавало оставка. Изключително неприятен е фактът, че е допуснато в Народното събрание да се говори за шизофреници и медицински процедури. Депутатът от ГЕРБ продължи, че й е неприятно, че попада под общ знаменател с хора, с които има не само различни идеи, но и различно възпитание.

Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, заяви, че за да има дебат по различни идеи и становища, трябва да има с кого да се дебатира. Тя продължи, че досега не сме чули нищо по – различно от стоте мерки на правителството, които в голямата си част са добри пожелания нещо да се случи. От ГЕРБ не виждат никакви реални политики и добри идеи по отношение на по - добрия живот на гражданите. Освен това е важно да се каже, че управляващите са длъжни да си осигурят кворум и подкрепа. ГЕРБ са разчитали на собствените си народни представители, когато са били на власт, а това в момента не се случва с управляващите, самият Станишев не е бил в залата, когато се е гледал вотът на недоверие.

Атанасова заяви, че ГЕРБ са предложили един глас в началото на работата на Народното събрание, за да бъде сформирано правителство и да не се търси подкрепата на АТАКА. От ГЕРБ също така са заявили, че ще подкрепят всички реформи, по които е необходимо национално съгласие. Що се отнася до предложената от БСП декларация за основните цели и приоритети на Народното събрание, тя е поредният кух документ, който не съдържа нищо. Няма и дума за реалните мерки. До сега все още не са ясни идеите по основните секторни политики на кабинета. Доказателство за това е и поставеният въпрос на блиц контрола за лекарствата за онкоболни, на който е било отговорено, че този въпрос ще се засегне при обсъждането на бюджета. До този момент ДПС иска демополизация на здравната каса, БСП в никакъв случай не подкрепят идеята за конкурентна среда и други здравни каси, а АТАКА иска национализация. Това според депутатът от ГЕРБ означава, че вътре в тройната коалиция не са се разбрали какви секторни политики ще отстояват и какви реформи ще правят. Те нямат намерение и да го обсъждат с опозицията и избирателите.

На въпроса на Клара Маринова защо при управлението на ГЕРБ е било допуснато да се отклонят пари от здравната каса към бюджета Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, отговори, че тези средства наистина са били прехвърлени от бюджета, но са били харчени за дейности, гарантирани от него. Народните представители от ГЕРБ, които са участвали в Комисията по здравеопазване, не са подкрепили този трансфер. Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, продължи, че тя самата също не го е подкрепила. ”Ако сегашните управляващи не предложат да се върнат тези пари в касата, това ще го направим ние, за да покажем жест към българските граждани, че сме осъзнали грешката си” завърши Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, разговора си с Клара
Маринова в ефира на „Радио К2”.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2560 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Цезар

2013.10.17 | 15:07

4
Шапка им свалям,че казват истината дори да не са на власт ГЕРБ,аз не си и спомням някои от останалите партии да го направи и да си извади поука за грешките.От БСП,АТАКА и ДПС едно е също става,все ГЕРБ ги спъва,но не правят абсолютно нищичко.ГЕРБ макар и да бяха спъвани доста като бяха власт се опитваха да работят както могат и колкото им позволяват силите.
пипи

2013.10.17 | 15:08

6
В какво бяха спъвани бе Цезаре?Може би в кражбите?
shatterer

2013.10.17 | 15:07

5
Ха сега де...герберастка му работа ....ти му викаш:"куме Иване", то гледа.....!!!! Аз пък три години и половина слушах бойко все да се оплаква от станишев за всеки свой провал.
3

2013.10.17 | 15:07

3
Ега ти наглостта! Ние изхарчихме (откраднахме) парите за здравето на нацията, а сега ще прдложим вие да ги върнете! Е, няма голями наглеци от ГЕРБерските идиоти!

2013.10.17 | 15:07

2
ГЕРБ са Грешка! Ти си бедствие!

2013.10.17 | 15:07

1
След като я шутираха си признава ! След дъжд качулка !И за други престъпления ще си признаят ТИКВИТЕ ГЕРБАДЖИЙСКИ !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини