Обмислят създаването на частни здравни каси

  • 20 септември 2013 21:50

  • 2124
  • 3
Обмислят създаването на частни здравни каси
©

Кабинетът "Орешарски" обмисля въвеждане на втори стълб в здравното осигуряване към края на мандата. В момента се разработват варианти, по които да се създаде конкуренция на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), за да паднат цените на услугите, пише в. Труд.

Единият вариант е сегашната НЗОК да остане, като към нея да има възможност за допълнително здравно осигуряване по модела на пенсионното. Все още обаче не е решено дали то да е доброволно или задължително. Другият вариант е у нас да се създадат няколко частни здравни каси, обясни здравната министърка Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския. Според премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 различните идеи тепърва трябва да се дискутират. Шефката на здравната комисия в парламента д-р Нигяр Джафер (ДПС) обясни, че създаването на няколко частни каси е крайна мярка. От думите обаче стана ясно, че след като сегашните здравни фондове на практика са станали застрахователни, за да има втори стълб в осигуряването, трябва да се създадат нови дружества. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2124 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
kifla

2013.10.01 | 18:32

3
Какви втори каси, какви 5 лева.Пак ще се налива в каца без дъно.Най - много някой баровец да събере парите и да духне в ЮАР....Правите поименно партиди на всеки гражданин , той си внася там парите и знае по всяко време колко и къде са му парите.А не като сега куче влачи диря няма..А и като почине човек парите се наследяват от роднините, А не като сега, личен опит >>>Внасял цял живот , отиде си , и парите отиват в държавата...А стига с тези колективни дейности.
ц4

2013.10.01 | 18:31

2
А за построяването на заводи в които да изкарваме парите си ( включително и за здраве ) не се ли замисляте бе селяни?

2013.10.01 | 18:19

1
Най-добре си беше зравното осигуряване по времето на бай Тошо...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини