Тъпчат с боклуци малчуганите в детските градини в Пловдив

  • 26 юли 2011 12:54

  • 1095
  • 1
Тъпчат с боклуци малчуганите в детските градини в Пловдив
©

Недостатъчна консумация на важни за растежа на децата хранителни компоненти в детските градини установи проверка на Регионалната здравна инспекция (РИО). Проверени са 82 детски градини от Пловдив и областта.

В менюто има недостиг на млечни продукти, риба, пълнозърнест хляб, зеленчуци и плодове, яйца, варива и ядки. Същевременно се отчита високо съдържание на тестени и захарни изделия. Голям е приемът и на мазнини и сол, получени от консумацията на колбаси и месни полуфабрикати. Анализът на храната в детските градини е направен на база проследяване на менютата за 10-дневен период. Проверките са направени на място, като е претеглен и самият порцион.

За всеки район е изготвен анализ, който се представя в общината по местонахождения на детското заведение. 3,5% от децата между 0 и 18 години в Пловдивско са с наднормено тегло.

За началото на новата учебна година се очаква от Министерство на здравеопазването да бъде изготвена наредба за здравословното хранене, която да обхваща децата в различни възрастови групи.

Последвайте канала на

Novini.bg
1095 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
gost

2011.07.26 | 17:23

1
Включи се в най-добрата социално-стратегическа игра в мрежата и помогни на България да стане суперсила. Работи, тренирай и се бий за да развиеш героя си и да го превърнеш в боец, политик или пък журналист. Включи се сега: http://www.erepublik.com/en/referrer/Pako+Pakov

Добави коментар

Водещи новини