Атанасова: С промените в закона за Здравното осигуряване гарантираме допълнителни средства

  • 20 декември 2012 11:28

  • 664
  • 0
Атанасова: С промените в закона за Здравното осигуряване гарантираме допълнителни средства
©

Депутатите приеха на първо четене промените в Закона за здравното осигуряване. По този начин, новите дейности, които не са договорени с Националния рамков договор, вече ще могат да се заплащат от НЗОК.

Това обяви пред журналисти в парламента министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,. „Средства за допълнителните дейности са осигурени. Осигурени са средства за асистирана репродукция, за интензивни грижи, за изследванията на пациенти с онкологични заболявания, изследвания и амбулаторни прегледи на хората с кожни заболявания и с психични заболявания. Поздравявам парламента, че взе това решение, за да бъдат гарантирани дейностите за 2013 г. за всички нуждаещи се български граждани”, заяви Атанасова.

По думите й промените няма да бъдат приети на второ четене преди Нова година. „Това не е драма. В момента няма сключен Национален рамков договор, но дори и да имаше такъв, впоследствие през февруари се сключват договорите с изпълнителите на медицинска помощ и районните здравно осигурителни каси. В този случай няма да има НРД и в сила остава този за 2012 година. През февруари месец традиционно започва сключването на договорите. И след празниците в първите заседания на Народното събрание няма да е късно да се приеме законопроектът на второ четене”, каза още здравният министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
664 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини