Фирма спечелила поръчка от Пирогов без дори да е била поканена на конкурс

  • 21 ноември 2012 07:24

  • 1609
  • 0
Фирма спечелила поръчка от Пирогов без дори да е била поканена на конкурс
©

В Пирогов бяха установени нарушения, впоследствие докладът от инспектората на МЗ беше изпратен на АДФИ и прокуратурата. Така министърът на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, коментира уволнението на директора на болницата проф. Димитър Раденовски. След това бяха съставени актовете, затова решението ми е навременно и трябваше да освободя проф. Димитър Раденовски, каза Атанасова.

„Дали има данни за лично облагодетелстване ще стане ясно след приключване на проверката на прокуратурата. За много обществени поръчки са установени нарушения, без да са използвани правилата на закона и наредбата са провеждани процедури и са сключвани договори без никакви основания. Един от най-фрапиращите случаи е, че една фирма беше спечелила обществена поръчка без изобщо да е била поканена, разкри Атанасова. Тя е говорила лично с Раденовски, на когото е казала, че има установени значителни нарушения и не може да има доверие в човек, който има пет акта. Това, което заяви той е, че ще обжалва актовете, каза министърът.

Никога не ми е оказвано въздействие да освободя или да оставя на поста директора на „Пирогов“ Димитър Раденовски, гарантира Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,. Пирогов е изключителна болница и там работят едни от най-добрите лекари в България. Надявам се, че тя ще остане стабилна, каза министърът.

Последвайте канала на

Novini.bg
1609 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини