Министър Атанасова уволни шефа на "Пирогов" (обновена)

  • 20 ноември 2012 17:39

  • 3404
  • 5
Министър Атанасова уволни шефа на "Пирогов" (обновена)
©

 Здравната министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, освободи шефа на "Пирогов" проф. Димитър Раденовски заради нарушенията в обществените поръчки, които откри Агенцията за държавна финансова инспекция, съобщиха от МЗ.

Временно изпълняващ длъжността шеф на "Пирогов" става началникът на реанимацията д-р Стоян Миланов. Атанасова заяви, че го е избрала, защото познава системата, израснал е в болницата и през цялото време е бил отговорен за лечебната дейност в нея. "Освен това – не е един от хората, които са били от „вечните кандидати” за поста директор. Млад човек е и аз разчитам на различен подход и на креативно мислене”, каза Атанасова.

За нарушенията в болницата са съставени седем акта, пет от тях са на изпълнителния директор, а два са на дружеството. Размерът на глобата ще стане ясен до края на месеца, уточни още здравният министър.

Последвайте канала на

3404 5

Коментари 5

Добави коментар

2012.11.21 | 06:54

1
A drugite bolnici koi 6te proveri
neizvesten

2012.11.21 | 13:28

5
Bravo na Atanasova ot koda go chakach tozi momen da xvrykne glavata na Radinovski
Истината

2012.11.21 | 13:28

4
До като има задължителни усигоровки, няма да има здравно усигоряване. Това е монопол и е доказано, че с монопол няма конкуренция и качествено личение... Всеки се бори да окраде вноските ,надпише,оскъпи лечението... До като на всеки усигоряващ не започнът да се натрупват вноските в спестовни партиди до използването им за лечения, няма да се оправи здравната.
болниците са параван за престъпления

2012.11.21 | 09:56

3
Мили хора, спрете да плащате здравни. Това дето става в нашите болници и здравна каса е за разтрел и затвори, а министърката ще им слага глоби, алоооо траверса!!! та нали тия глоби трябва от гърба на пациентите да се платят... Значи крадът шефовете, водищите лекари, началници, сестри т.н. а накрая плащът пациентите... Тая система и бездънна яма трябва да я изоставим, до като не видим затворници и реформи до дупка....

2012.11.21 | 06:54

2
Това са вътрешно мафиотски войни За тях парите за на сиира

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини