Замесиха доц. Ангел Кунчев във фалшива реклама на медикаменти

  • 14 февруари 2024 09:09

  • 433
  • 1
Замесиха доц. Ангел Кунчев във фалшива реклама на медикаменти
© Нова телевизия

Замесиха доц. Ангел Кунчев Ангел КунчевД-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ "Васил и водещите на "Здравей, България" в измама с фалшива реклама. В нея се твърди, че главният държавен здравен инспектор е открил препарат за възстановяване на зрението, който е изключително ефективен.

Интервюто е публикувано на интернет страница, наподобяваща сайта на NOVA. В него се твърди, че бабата на доцент Кунчев е имала проблем със зрението, което чудодейните капсули са успели да излекуват. За "откритието" си лекарят дори бил аплодиран в продължение на 10 минути по време на Европейския конгрес на офталмолозите.

„Първоначално, когато разбрах за измамата, си помислих, че наглостта на тези симпатяги е огромна. Дори когато им казвате, че няма такова нещо, те продължават да твърдят, че лекарството е налице, че на конгрес е представяно. Пък са ми и ръкопляскали. Приказката ми хареса. Добре са я съставили”, заяви доц. д-р Кунчев.

По думите му е лошо, че в тази схема, в която са замесени и други известни имена в медицината, продължава доста дълго време.

Измама с лекарства: Използваха името на проф. Петров в реклама на медикаменти

„Когато се сблъсках с първия подобен случай преди години, бях много афектиран. Опитах се да разбера има ли някакъв шанс да се справим с тази измама и да предприемем някакви действия, но се оказа, че това е малко вероятно. Схемата е така измислена, че бързо се сменя сървърът, на който е качен сайтът. Той е регистриран в държави, в които европейското законодателство не важи. Лъжат се доста хора за сериозни суми”, коментира доц. Кунчев в студиото на „Здравей, България” .

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
433 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 10:31

1
❤️ Г­о­­р­е­щ­­и­­ ­­­м­­­о­­­м­­­и­­­ч­­­е­­т­­­а­­­ ­в­и­­ ­о­­ч­­­а­­­к­­в­­а­­т ­-­­­ X­1­­8­­­.­­F­­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини