Лекарите ще могат да изписват антибиотици с хартиена рецепта от вторник

  • 18 декември 2023 19:28

  • 4829
  • 3
Лекарите ще могат да изписват антибиотици с хартиена рецепта от вторник
© Pixabay

От вторник лекарите ще могат да изписват антибиотик и на хартиена рецепта. Промените, предложени от здравното министерство преди месец, ще бъдат обнародвани в Държавен вестник.

Връщането на хартиената рецепта за изписване на антибиотици е временно – до 1 април догодина, предвиждат промените.

Идеята е в този период да бъдат изчистени проблемите с издаването на електронни рецепти, каквито имаха преди два месеца и лекари, и стоматолози, както и спешните медици, които посещават пациенти на адрес.

Пенка Георгиева от пациентски организации "Заедно с теб" предложи запазване на възможността за издаване на хартиена рецепта в определени случаи. Тя поясни, че не са против електронните рецепти, но трябва да остане и варианта с хартиената в случай на проблем с издаването на електронна, предава БНР. 

Пациентски организации: МЗ да спази ангажимента си за хартиените рецепти!

С хартиена рецепта няма да се изписват антидиабетните лекарства, които от средата на октомври се предписват само с електронна, но рецептите, издадени преди това, са валидни за период от 6 месеца. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
4829 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.12.19 | 00:53

3
Горещи момичета ви очакват на - - - - - Meetme.pw

2023.12.18 | 23:57

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Мишо бабоат

2023.12.18 | 22:21

1
много добре на моята жена втори месец не мога да взема за маясъла и мехлем

Добави коментар

Водещи новини