70 лекарства са липсвали у нас от началото на годината до края на август

  • 07 октомври 2023 08:50

  • 986
  • 4
70 лекарства са липсвали у нас от началото на годината до края на август
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Продуктите, които попадат в забранителния списък на СЕСПА, не отговарят на сигналите на гражданите и прекалено късно установяват недостиг на даден лекарствен продукт.

Това обясни шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан КириловБогдан КириловМагистър-фармацевт Богдан Кирилов е завършил фармация в Медицинския университет - София, както и.

70 са били липсващите лекарства на пазара у нас от началото на годината до края на август. Списъкът в Специализирана електронна система за проследяване и анализ на лекарствените продукти (СЕСПА) е за конкретната седмица, обясни  Богдан КириловБогдан КириловМагистър-фармацевт Богдан Кирилов е завършил фармация в Медицинския университет - София, както и през bTV.

НЗОК да заплаща лекарствата на болниците по нова методика, реши здравната комисия в НС

Различна е ситуацията за различните лекарствени продукти - някои може да ги има в склада, но не и по аптеките. Различно работят и търговците - има такива, които доставят за 2-3 месеца, други всяка седмица, което е проблем за анализа на наличието на лекарствата, обясни Кирилов. Важно е да има системи, които да предотвратяват достъпа.

Последвайте канала на

Нора Виткова
986 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.10.07 | 13:49

4
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
Ганчо

2023.10.07 | 10:32

3
Благодарение на помияри дето си правят експерименти на гърба болните.

2023.10.07 | 10:18

2
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР! НИКОГА ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!! НАСЕЛЕНИЕТО НАМАЛЯ НАПОЛОВИНА ЗА 40 ГОДИНИ АМЕРИКАНСКИ ГЕНОЦИД!!!СМЪРТ ЗА ГАДНИТЕ СОРОСОИДНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И ТЕХНИТЕ ЛГБТ ТРО-ЛОВЕ! ДА СИ ВЗИМАТ ВОЕННИТЕ ОКУПАЦИОННИ БАЗИ И ДА СЕ РАЗКАРАТ ОТ РОДИНАТА НИ!!!

2023.10.07 | 08:59

1
Да то пък другите са много годни.Тибишир скъп.

Добави коментар

Водещи новини