Без аптека и лекарства в Мелник

  • 27 март 2024 07:36

  • 356
  • 2
Без аптека и лекарства в Мелник
© Pixabay

Без аптека и лекарства от първа необходимост за жителите и гостите на най-малкия град у нас - Мелник.

Близо 250 са постоянно живеещите в гр. Мелник, като през почивните дни и пролетно-летния сезон има над 3000 гости. Аптека и адекватна медицинска грижа обаче няма.

"Повечето хора тук са в пенсионна възраст, не могат да си купят елементарни неща. Пътуваме до Сандански, Ново Делчово, за да си купуваме лекарства", каза жителка на Мелник, предаде БНТ.

"Основната причина да няма аптека е в общината. В Мелник има достатъчно търговски фирми било то хотели, механи, които всяка година внасяме към общината пари. Тези пари трябва да се използват за града. Хората тук заслужават внимание", сподели друг жител.

"Ние настояваме, ако има някакъв начин нещо да се направи от държава и община да се субсидира отварянето на аптека и да има лекар в града. Имаме готово помещение, даваме го без наеми, за да идват хората да си купуват лекарства. Същото е и за медицински работник, подали сме в интернет, че търсим лекар. Осигурили сме за лекар жилище, в което да живее безплатно и кабинет", заяви кметът на Мелник Сашо Филипов.

Липсват лекарства за епилепсия: Проблемът е от октомври 2023 г., но МЗ не знае

Последвайте канала на

Десислава Станева
356 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:40

2
❤️ Г­­­о­р­е­­щ­и­­ ­м­о­­­м­и­­ч­е­т­а­­­ ­­­в­­и­­ ­­о­ч­­­а­к­в­а­т ­-­ X­­1­­8­­.­­F­U­­­N

2024.03.27 | 10:47

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини