В Плевен ще смятат цените на лекарствата

  • 05 юли 2012 17:21

  • 1115
  • 0
В Плевен ще смятат цените на лекарствата
© Булфото

Плевен става седалище на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти. Съветът ще решава колко да струват хапчетата по аптеките, съобщи областният управител Иван Новкиришки като се позова на съобщение от финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Изборът на  областния град е оправдан с доброто качество на обучение в медицинския университет, с робота "Да Винчи" и с втората по големина университетска болница в страната. Наблизо е и стопанската академия в Свищов, обучени кадри от двете учебни заведения ще работят в съвета.

"През май вицепремиерът бе на работно посещение в Плевен, тогава обсъдихме възможностите за преместване на още една агенция тук освен тази по лозата и виното. Идеята беше да се търси специфична, която изцяло да приляга на региона и да е свързана с медицинския университет”, поясни Новкиришки.

Новото ведомство вече ще бъде постоянно действащо. То ще замени комисията по лекарствата според приетия от кабинета законопроект за промяна в Закона за администрацията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1115 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини