Започна ваксинацията на деца в болницата в Разград

  • 12 януари 2022 12:19

  • 219
  • 1
Започна ваксинацията на деца в болницата в Разград
©
Слушай новината Слушай новината

Започна ваксинацията на деца в болницата в Разград. Днес срещу COVID-19 са имунизирани първите десет на възраст от 5 до 12 години, информират от здравното заведение. Сформирана е група, за да може дозата да се раздели по равно.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31696

Сред малчуганите са били петгодишните близнаци Константин и Елена Борисови, както и връстницата им Радост. Най-големият сред ваксинираните е бил на 12 години. Родителите на всички деца също имат поставена ваксина срещу коронавирус.

Близо 8800 дози срещу COVID са поставени в общинските зелени коридори в столицата от 4 до 11 януари

От болница "Св. Иван Рилски" посочват, че преди манипулацията завеждащата детското отделение в болницата д-р Кадрие Кязимова е извършила преглед на подлежащите на имунизация. При всичките деца процедурата е преминала успешно, благодарение подкрепата на родителите и медицинския екип.

От болничното ръководство уточниха, че имат пълна готовност да направят и следващи ваксинации, когато се събере група от десет деца. Записването става предварително на тел.: 084 624 321 /Регистратура/. Номерът може да бъде намерен и в сайта на болницата.

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
219 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Vv

2022.01.12 | 12:32

1
Р. Малоун, създателят на иРНК ваксините излезе и призова хората да не ваксинират децата си. Има ли нормални хора, които ще причинят това на детето си?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини