Египет ще ваксинира срещу ковид децата между 12 и 15 години

  • 29 ноември 2021 14:45

  • 406
  • 3
Египет ще ваксинира срещу ковид децата между 12 и 15 години
© gettyimages

Египетското правителство включи във ваксинационната кампания срещу ковид и децата между 12 и 15 години, съобщи в. "Ал Ахрам".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

В началото на ноември беше взето решение срещу причиняваното от новия коронавирус заболяване да бъдат имунизирани младежите между 15 и 18 години.

За най-малките се предвижда да се използва предимно ваксината на компанията "Пфайзер".

В събота северноафриканската страна получи поредното дарение от тази иРНК ваксина, предоставено от Съединените щати в рамките на глобалната програма за равен достъп до ваксини КОВАКС (COVAX). Пратката съдържа близо четири милиона дози.

Египет одобри подсилваща доза ваксина срещу COVID за най-уязвимите

До момента в арабската държава са поставени общо 45,2 милиона дози, като от тях 29,6 милиона са първа игла, а 15,6 милиона - втора, заяви по време на заседание на кабинета министърът на висшето образование Халед Абдел Гафар, който в момента изпълнява и длъжността министър на здравеопазването. По думите му общият брой на осигурените в страната дози е 88,2 милиона.

Египет спря директните полети от седем африкански държави, за да ограничи разпространението на новия коронавирусен вариант Омикрон - Република Южна Африка, Лесото, Ботсвана, Зимбабве, Мозамбик, Намибия и Есватини.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
406 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.12.02 | 19:40

3
Нали трябва да се налапат с мангизи!
Умник Гюро

2021.11.29 | 15:00

1
Войната на статанистите-глобалисти навлиза в следващ етап. Сега с поредица от нови вирусни атаки контролът и затягането ще се засилват методично. Целта е психиката на населението да бъде съкрушена и хората да свикнат да бъдат послушни и да изпълняват заповеди без въпроси. Точно затова сатанистите не ги е грижа за ваксинираните вече хора, които пълнят болниците в момента и чиято имунна система е разбита. Целта на сатанистите е да ваксинират не-ваксинираните, защото те са непокорните, самостоятелно мислещите и опасните за новия световен ред.

2021.11.29 | 22:27

2
ВеЧе абсолютно го вярвам след последните циркове от последните дни.Западните новини са пропаганда и натиск за ваксиниране.Като погледнеш първоизточника чак не ти се вярва какви глупости пишат в западна европа.Това са откачени хора.Нищо не отговаря на истината което казват.Мислех ,че са конспирации ,но ВСИЧКИ СЛУХОВЕ СТАНАХА ФАКТИ.НЕЗНСЮ ДО КОГА ЗАПАДНИТЕ ОВЦЕ ЩЕ ВЯРВАТ НА НЕНОРМАЛНИЦИТЕ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини