Египет одобри подсилваща доза ваксина срещу COVID за най-уязвимите

  • 25 ноември 2021 07:52

  • 263
  • 0
Египет одобри подсилваща доза ваксина срещу COVID за най-уязвимите
© Getty Images/Guliver (архив)

Египетското правителство одобри прилагането на подсилваща трета доза ваксина срещу КОВИД-19 за най-уязвимите, съобщи онлайн изданието "Иджипт индипендънт".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31516

Сред тях са по-възрастните, хората с имунодефицитни състояния, лица на имуноподтискащи терапии, както и всички с висок риск от заразяване, каквито са медицинските работници.

Изпълняващият длъжността министър на здравеопазването Халед Абдел Гафар заяви, че до момента в Египет са осигурени общо 80,5 милиона дози от одобрените в световен мащаб ваксини. По думите му броят на имунизационните центрове в страната е увеличен, включително с мобилни пунктове в младежки клубове, търговски центрове, на метроспирки и др. В подвижните пунктове са имунизирани 876 510 души, а общият брой на поставените дози е 44.2 милиона.

В началото на седмицата Министерството на образованието обяви, че само ваксинираните студенти ще могат да се явят на изпитите в края на първия семестър на тази академична година.

В Кайро откриват пунктове за ваксинация в метрото

Северноафриканската държава въведе задължителна ваксинация за държавната администрация и за всички преподаватели, служители, студенти и ученици над 18 години в училищата и университетите.

От 15 ноември неваксинираните държавни служители нямат достъп до работните си места, освен ако не представят отрицателен Пи Си Ар тест. От 1 декември неваксинирани граждани няма да имат право на достъп в правителствените институции.

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
263 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини