Лекари в Гърция зоват за задължително ваксиниране срещу COVID-19

  • 27 октомври 2021 11:35

  • 758
  • 3
Лекари в Гърция зоват за задължително ваксиниране срещу COVID-19
© Getty Images

В Гърция расте броят на новозаразените с коронавирус. Те вече са над 4000 на ден. В северните райони, където броят на ваксинираните е нисък, епидемичната картина е тежка, казват специалистите и призовават за задължително ваксиниране, информира БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Гръцките лекари призоваха правителството да въведе задължително ваксиниране, за да предотврати „национална трагедия“. Засега имунизацията е задължителна само за медицинските специалисти. Зеленият сертификат се изисква на всички обществени места.

Дистанцията в Гърция заради COVID-19 бе намалена от 2 на 1,5 метра

В районите на Северна Гърция процентът на ваксинирани е под средния за страната, съобщават от здравното министрество. Кметът на Серес поиска още по-строги мерки да се наложат в областта заради растящия брой на заразените. Солун, Драма, Кавала, Александруполис са с много заразени и хоспитализирани. Очаква се в тези райони да се въведат локални строги антиковид мерки.

Вече повечето лекари, които работят на първа линия, смятат, че и ваксинираните трябва да се подлагат често на тестване. Професор Никос Дзанакис съобщи, че от следващите дни може да се очакват по 5000 заразени на ден и натиск върху здравната система. По решение на кметовете на общините в Северна Гърция няма да се проведат днес традиционните ученически манифестации по повод  националния празник.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
758 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.10.27 | 12:31

1
глупости! там нали под строй ги боцкаха, що има ръст на болните, както впрочем и в държавите с най-голям процент "ваксинирани" се отчита същото, ако изобщо можем да вярваме на "достоверните" източници!

2021.10.27 | 12:42

3
ръст има, за да продължат да се боцкат

2021.10.27 | 12:42

2
"Задължително" значи без информирано съгласие.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини