Дистанцията в Гърция заради COVID-19 бе намалена от 2 на 1,5 метра

  • 25 октомври 2021 12:09

  • 270
  • 0
Дистанцията в Гърция заради COVID-19 бе намалена от 2 на 1,5 метра
© Getty Images (архив)

Препоръчителното разстояние, което хората трябва да спазват помежду си, за да се избегне заразяване с КОВИД-19 беше намалено в Гърция от два метра на метър и половина, съобщи в. "Катимерини", позовавайки се на публикувано в гръцкия държавен вестник решение, което влиза в сила от днес, предава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28917

Според новите указания всички частни и държавни служби, компании, места за развлечения, търговски обекти, магазини и пр. вече могат да намалят разстоянието, изисквано между работниците и клиентите, без да се взима предвид техният ваксинационен статут. Това се отнася както за закрити, така и за открити пространства, макар че не е ясно дали важи и за обществения транспорт, училищата и университетите.

Държавен вестник публикува и министерско решение, с което се разрешава на супермаркетите и търговските центрове да се върнат към обичайните часове за работа, след като работното време бе удължено миналата година, за да се улеснят клиентите, чийто брой бе ограничен заради по-строгите правила за физическа дистанция.

Удълженото работно време беше от 7 до 21.30 ч. за супермаркетите и от 7 до 21 часа за търговските центрове. Сега тези обекти ще могат да се върнат към редовното си работно време или да запазят досегашния график, ако желаят.
Новите указания влизат в сила от днес и ще бъдат преразгледани на 8 ноември, пояснява "Катимерини".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28917

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Борисова
270 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини