Имунизацията с трета доза ваксина в Румъния започва от утре

  • 27 септември 2021 13:39

  • 435
  • 1
Имунизацията с трета доза ваксина в Румъния започва от утре
© Getty Images/Guliver

Имунизацията с трета доза ваксина срещу КОВИД-19 в Румъния започва от утре във ваксинационните центрове в изложбения комплекс Ромекспо в Букурещ, съобщава Аджерпрес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27544

"Лицата, ваксинирани преди най-малко шест месеца с втора доза ваксина срещу КОВИД-19, могат да се имунизират с трета доза от утре в центровете в Ромекспо", съобщи кметството на букурещкия Сектор 1.

В Букурещ от днес маската отново става задължителна на оживени обществени места

В съобщението се отбелязва, че се очакват за ваксинация лицата над 65 години, хората с хронични заболявания, независимо от възрастта, медицинският персонал, работещите в службите за социална помощ и други уязвими категории.

"Третата доза може да се прилага свободно, без предварително насрочване", уточниха местните власти.

Съгласно цитирания източник за трета доза ще бъдат използвани само ваксините с иРНК технология, така че лицата, ваксинирани с АстраЗенека, ще получат трета доза от Пфайзер или Модерна.

Тъй като ваксинацията с Джонсън и Джонсън в Румъния започна на 4 май, за лицата, имунизирани с тази ваксина, засега не е необходимо прилагане на подсилваща доза.

Над 50% от жителите на Букурещ вече са ваксинирани

Ваксинационните центрове в Ромекспо работят всеки ден от понеделник до неделя от 8.00 до 20.00 часа.

До момента в Румъния са поставени 10 054 036 дози ваксина на 5 467 346 души, от които 5 327 522 са със завършена ваксинационна схема, допълва БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27544

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
435 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2021.09.27 | 17:43

1
Отровите, наричани "ваксини", израждат генетично човешките клетки. Те предизвикват непрекъснато произвеждане на отровни протеини, които завземат тялото и водят до спиране на важните човешки органи. Отровите-ваксини убиват хората.

Добави коментар

Водещи новини