Испания увеличава даряваните COVID ваксини на 30 милиона дози

  • 23 септември 2021 16:06

  • 294
  • 2
Испания увеличава даряваните COVID ваксини на 30 милиона дози
© Getty images

Испанският премиер Педро Санчес обяви пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк, че страната му ще дари през първото тримесечие на следващата година със 7.5 милиона дози повече ваксини срещу Covid-19, отколкото беше планирала и така общият брой на дарението ще бъде 30 милиона дози. Те ще бъдат предназначени най-вече за Латинска Америка и региона на юг от Сахара в Африка, предаде БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27530

Премиерът Санчес беше само за ден в Ню Йорк и веднага след това отново замина за канарския остров Ла Палма, където вече пети ден пожарникари, военни и доброволци се борят да проправят нов път на лавата от вулкана Кумбре Виеха.

В речта си Санчес обяви, че Испания ще внесе 30 милиона евро във Фонда за борба с климатичните промени. Той предупреди, че демокрацията в света е застрашена и призова международната общност да я защити срещу екстремизма и неспазването на човешките права.

Над 6 милиарда дози ваксини срещу COVID-19 са поставени по света

Според него борбата за демокрация е не само в Афганистан, но засяга петте континента и се води дори и в най-развитите страни по света. „Това е ежедневна борба срещу онези, които искат да наложат неравенство, облагодетелстващо малцина“, каза Санчес.

Той се застъпи и за „справедливо възстановяване“ от пандемията от коронавирус по целия свят, като подкрепи създаването на инструмент в рамките на Международния валутен фонд, който да позволи прехвърлянето на средства от напредналите държави към най-уязвимите, за да могат да финансират реформите, необходими за устойчивото им възстановяване, борбата с климатичните промени , бедността и неравенството.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27530

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
294 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2021.09.23 | 17:24

2
Пентагона току-що призна, че корона вирусите са били предложени като биологично оръжие срещу хората още през 2016-2018г. от масовия убиец, Антъни Фаучи. Мултиплицирайки отровните протеини и израждайки човешките клетки, отровите-ваксини унищожават човешките органи. Сатанисти, вземайте си отровите и марш извън България.
HA HA

2021.09.23 | 16:57

1
Znachi i tam ima malak interes kam tazi otrova.

Добави коментар

Водещи новини