Над 6 милиарда дози ваксини срещу COVID-19 са поставени по света

  • 23 септември 2021 14:36

  • 337
  • 1
Над 6 милиарда дози ваксини срещу COVID-19 са поставени по света
© Pixabay

Броят на поставените дози ваксина срещу Covid-19 по света надхвърли 6 милиарда. Повече от половината от тях са в три държави - Китай (2,18 млрд.), Индия (0,84 млрд.) И САЩ (0,4 млрд.), показват изчисления на ТАСС въз основа на официални изявления на властите и статистиките на медиите, цитирани от "Фокус".

В момента в света са направени 6,002 милиарда ваксини срещу коронавирус. Все още не е възможно да се определи колко хора на планетата са преминали пълния курс на ваксинация, тъй като много страни отчитат само броя на сертифицираните дози ваксини срещу COVID и броя на поставените ваксини.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

В страни като Испания, Малта, Исландия, Португалия, Обединените арабски емирства и Сейшелските острови повече от 75% от населението вече има поне един компонент. В Русия, според изчисленията на ТАСС, базирани на данни от регионалните власти, броят на преминалите първия етап на ваксинация миналата седмица надхвърли 47 милиона.

В същото време, според генералния директор на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус, в 50 страни по света, главно в Африка, до края на септември няма да е възможно да се постигне целта, поставена по-рано от СЗО, за ваксиниране на поне 10% от населението.

Изпълнителният директор на "Модерна" прогнозира край на пандемията догодина

Според експерти на Bloomberg ваксинациите, направени по света, сега са достатъчни, за да ваксинират напълно 38,7% от населението на планетата, а средният процент на ваксинация е над 33 милиона дози на ден. Ако това темпо се запази, след шест месеца ще бъде възможно да се постигне 75% от ваксинацията на населението на света.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
337 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2021.09.23 | 17:25

1
Пентагона току-що призна, че корона вирусите са били предложени като биологично оръжие срещу хората още през 2016-2018г. от масовия убиец, Антъни Фаучи. Мултиплицирайки отровните протеини и израждайки човешките клетки, отровите-ваксини унищожават човешките органи. Сатанисти, вземайте си отровите и марш извън България.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини