Общопрактикуващи лекари против новата процедура за домашно лечение на COVID-19

  • 17 септември 2021 09:03

  • 744
  • 2
Общопрактикуващи лекари против новата процедура за домашно лечение на COVID-19
© Pixabay

От днес пациентите с леки и средно тежки симптоми на коронавирус могат да се лекуват безплатно у дома, като условието е преди това тези пациенти да преминат преглед през медицинските центрове, които са определени от Министерство на здравеопазването като ковид зони.

Според общопрактикуващите лекари в Пловдив при тази организация джипитата се изключват от наблюдението и лечението на болните, голяма част от които са техни пациенти.

Първият път за пациентите със симптоми е да отиде в ДКЦ, медицински центрове, а другият през личния лекар, което е по-дългия и тромав път. Разкарването за тестване след направление от личен лекар е по-опасно, каза пред БНТ д-р Костадин Сотиров - председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив.

Безплатни лекарства за домашно лечение на COVID-19 от днес

В ковид кабинета се прави пълния преглед, а след това се изписват безплатните лекарства. Семейните лекари нямат право да изписват тези безплатни медикаменти и болничния лист. 

 

Радина Лазарова
744 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Еми...

2021.09.17 | 09:29

2
"джипитата" все едно някога са се занимавали с "наблюдение и лечение на болни". Намаляват паричките, затова беснеят.

2021.09.17 | 09:28

1
Крайно време е джипитата да бъдат закрити за да заработи отново здравната система и пациентите да получават адекватна медицинска помощ!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини