САЩ ще обмислят да дадат разрешение за нормална употреба на ваксината на Пфайзер

  • 17 юли 2021 06:29

  • 2761
  • 2
САЩ ще обмислят да дадат разрешение за нормална употреба на ваксината на Пфайзер
© Getty images

Американските регулационни органи са приели да разгледат с приоритет въпроса дали ваксината на Пфайзер трябва да получи пълно разрешение за употреба, като се очаква решението да бъде взето не по-късно от януари, предаде Асошиейтед прес, като цитира изявление на фармацевтичната компания.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27589

Над 186 милиона дози от ваксината на Пфайзер са поставени в САЩ от декември миналата година насам. Много други дози бяха изпратени в други страни, които дадоха извънредно разрешение за употребата й по време на пандемията.

Ваксинираните срещу COVID-19 не се нуждаят от трета доза

Ваксините, получили извънредно разрешение, трябва въпреки това да преминат пълния процес за одобрение. Възможно е тази стъпка да убеди някои хора, които още не са имунизирани, да се подложат на ваксинация, отбелязва АП.

Срокът до януари, поставен от Администрацията по храните и лекарствата, е формалност. Решението може да бъде взето много по-рано, предвид колко внимателно агенцията следеше масовата употреба на ваксината.

Молбата, подадена от Пфайзер в края на май, включва последните данни от голямо проучване, при което състоянието на участниците, навършили 16 годишна възраст, е било проследявано в продължение на 6 месеца. Ваксината се поставя и на лица на възраст между 12 и 16 години, като компанията планира да подаде молба за пълно разрешение за употреба и при тази възрастова група, информира БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27589

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
2761 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар
мдаа

2021.07.17 | 09:37

2
САЩ сами ще си одобряват ваксините за масова ваксинация ???? И после ЕС е съгласно и всички мижитурки с поставени от САЩ правителства и те....Статията доказва ,че все още тече масов експеримент с човечеството от пройзводителите на Ваксини С РНК от САЩ....

2021.07.17 | 09:03

1
Ама ваксините не са експериментални, не няма такова нещо. Не са в процес на изследване и проучване до 2023, нее. Та значи кой ви лъже? Помнете истината, лъжците и убийците ще ги въздигнат за фалшиви герои.

Добави коментар

Водещи новини