Ердоган: Турция ще разработи собствена ваксина до края на 2021 г

  • 01 юни 2021 14:16

  • 154
  • 1
 Ердоган: Турция ще разработи собствена ваксина до края на 2021 г
© GettyImiges

Турция очаква да разработи собствена ваксина срещу новия коронавирус до края на 2021 г.. Това заяви президентът Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва в телевизионно обръщение след заседание на кабинета на министрите на републиката, предава „Анадолската агенция“, цитирана от „Фокус“ .

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25112

Държавният глава също така обяви облекчаването на редица ограничителни мерки, въведени от властите като част от борбата срещу разпространението на COVID-19. По думите му от утре кафенетата, ресторантите, чайните, увеселителните паркове и подобни места ще могат да работят от 7 до 21 часа, с изключение на неделя. 

Държавният глава добави, че през юни ограничението за напускане на дома в Турция ще бъде в сила от 22:00 до 05:00 часа през делничните и съботните дни.

Пълно неделно блокиране ще остане в сила. Преди това ограниченията включваха комендантски час в делничните дни от 21:00 до 5:00 ч. и забрана за излизане през почивните дни от 21:00 ч. в петък до 5:00 ч. в понеделник.

Частично се облекчават COVID мерки в Турция

Разрешени са сватбени церемонии на закрито и на открито, при спазване на подходящи предпазни мерки, каза президентът Ердоган. Държавният глава заяви, че мерките, предприети по-рано от правителството, са постигнали целта си, тъй като е регистриран относителен спад в броя на заразените и смъртните случаи.

Той добави, че по-нататъшното облекчаване на ограниченията зависи от епидемиологичната ситуация в страната, както и от темпото на процеса на ваксинация. Според него властите възнамеряват да доставят в Турция през юни „максимално възможното“ количество предварително поръчани ваксини от Pfizer, Sinovac и „Спутник V“, като гарантират тяхното „ранно използване“.

„Ще направим всичко възможно юни да стане месеца на „ваксинационна мобилизация“, каза той. 

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
154 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Michelledezga

2021.06.02 | 11:36

1
М­л­­­а­д­­а­ ­­м­о­­к­р­а­ ­­у­ч­е­­н­­и­­­ч­к­а­ ­­­ч­­­у­­к­­­а­­ ­­ ­­W­­­ ­W­­ ­­­W­­ ­­­.­­­ ­B­­­ ­­­G­ ­1­­ ­­­7­ ­­­.­­ ­­C­­­ ­L­­ ­­U­­ ­B

Добави коментар

Водещи новини