Доц. Ангел Кунчев разкри ще станат ли задължителни ваксините срещу COVID-19

  • 27 април 2021 08:22

  • 4391
  • 8
Доц. Ангел Кунчев разкри ще станат ли задължителни ваксините срещу COVID-19
© Кадър: БТВ

Има проблем с ваксинацията. Трябва да мотивираме хората, да ги накараме да разберат, че това е начинът да излезем от кризата. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев Ангел КунчевД-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ "Васил в фира на БТВ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

В старчески дом в Бургас има ново огнище на COVID-19.

На въпрос дали ваксините срещу COVID-19 ще станат задължителни у нас, доц. Кунчев заяви: „Ваксините ще останат безплатни и незадължителни. Вижте обаче какво става в старческите домове. Служителите, които влизат, ако не са ваксинирани, представляват риск за възрастните хора. Затова ще препоръчаме да го направят“, разясни той.

България ще ваксинира и с векторната "Янсен". Пускат "зелени коридори" и по Великден

Доц. Кунчев отново подчерта, че страничните ефекти от ваксините са много малки на фона на ползите, които носят. „Честотата при тези нежелани реакция е такава, както и без ваксини“, изтъкна националният здравен инспектор.

„Правилна стъпка е да дадем възможност на хората да се ваксинират и при личните лекари, след което да си получат сертификата“, посочи доц. Кунчев.

„България е в добра ситуация, защото падна средната заболеваемост от останалите европейски страни. Продължаваме да вървим надолу. Средната заболеваемост падна под 350 на 100 000. Важно е по време на Великденските празници да пазим мерките и да не се отпускаме“, предупреди той.

От думите му стана ясно, че по-късно днес ще бъдат оповестени правилата, по които ще се влиза в страната ни във връзка с началото на туристическия сезон.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
4391 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Julissa

2021.04.30 | 19:00

8
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
Силва

2021.04.27 | 11:00

6
А смърността защо не пада???
Warrezz

2021.04.29 | 15:21

7
Ква смъртност бе зомби малоумно просто. Я ходи и си набии инжекцийте и трай

2021.04.27 | 10:35

5
Ян Бибиткян и Хаджията Генов, няма да могат да се жертват в името на народа, да станат министри на какво да е... Слави Трифонов нарломана Маджо, пашата, делта гард Митко-КАРАТИСТА, пепи еврото, Горанов, Божков, Гешев, Цацаров, Корнелия Нинова крадливата, Мая Манолова лъжливата, Валери Симеонов, Каракачанов, Доган, Пеевски, Домусчиеви, Милен Велчев, Костов, Марешки, Маргините, вълка, ТИМ,.... Крадци и българоубийци
принц филип

2021.04.27 | 10:20

4
си замина 3 месеца след ваксинация - не е за всеки ...

2021.04.27 | 10:12

3
от 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????
въпрос

2021.04.27 | 10:01

2
Доктор Кунчев,какво ще правят тези,които имат много заболявания ,за които ваксините са противопоказани,дори могат да ги убият.Аз имам варикоза и алергия към мого лекарства,включително и такива за кръвно.Направила съм консултация с професор алерголог,който ми каза да не взимам никакви лекарства без тестване.Децата ми са в чужбина .За да отида трябва ваксина.Коя да избера?
194 трупа тая сутрин

2021.04.27 | 09:16

1
поздравяваме всички бивши НОЩници и ги каним да дойдат скоро при нас.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини