Сърбия е ваксинирала 25% от пълнолетното си население

  • 29 март 2021 12:58

  • 268
  • 0
Сърбия е ваксинирала 25% от пълнолетното си население
© getty images

Сърбия изпрати в региона послание за солидарност без никаква политика с ваксинирането на граждани от други държави, каза премиерът на страната Ана Бърнабич, цитирана от агенция Бета.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

По думите на Бърнабич с поканата си към чуждестранни граждани за ваксинация Белград е изпратил "най-красивото" послание за солидарност.

"Нямаше никаква политика в тази покана да дойдат, нито имаше политика в тяхното идване", заяви Бърнабич за ТВ Хепи и добави, че всички ще бъдат поканени да дойдат за реваксинация, предаде БТА. 

Сърбия привлича чужденци с ваксини

"Всички, които дойдоха в Сърбия, имаха доверие в нас и им благодаря", каза още Бърнабич.

Тя обясни, че е било преценено, че Сърбия ще трябва да унищожи 20-25 хиляди ваксини на АстраЗенека, защото им изтича срокът в началото на април. По думите й Сърбия не е искала да прави това, а да помогне и на региона и затова е призовала и граждани от други страни да се ваксинират.

"Радвам се, че бяхме солидарни не само сега, а и когато /президентът/ Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. носеше ваксини на други държави", заяви Бърнабич.

Сръбският премиер съобщи, че 25 процента от пълнолетното население на Сърбия са получили първата доза ваксина, а 16 процента са получили и втората доза.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
268 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини