"Мерк" ще помогне на "Джонсън и Джонсън" в производството на ваксината срещу коронавируса

02 март 2021 16:04

"Мерк" ще помогне на "Джонсън и Джонсън" в производството на ваксината срещу коронавируса
© Getty Images/Guliver
399 1

Фармацевтичната компания "Мерк" (Merck & Co) ще помогне на конкурента си "Джонсън и Джонсън" (Johnson & Johnson) с производството на ваксината му срещу COVID-19 с цел да се ускорят доставките на препарата, който неотдавна бе одобрен за употреба. Това съобщи днес представител на администрацията на американския президент Джо Байдън, цитиран от Асошиейтед прес.

Белият дом се опитва да ускори производството на ваксината, която се прилага само с една доза. Според представители на властите "Джонсън и Джонсън" се е сблъскал с неочаквани производствени проблеми и е произвел едва 3,9 милиона дози от ваксината, преди да получи извънредното одобрение в края на миналата седмица. Концернът уточни, че по график ще може да достави 100 милиона дози до края на юни.

Очаква се помощта на Мерк да даде възможност на "Джонсън и Джонсън" да спази ангажимента си и да разшири снабдителната верига.

Президентът Байдън би трябвало да очертае развитието по този проблем по-късно днес. Представител на администрацията му, пожелал анонимност, обаче потвърди сътрудничеството на Мерк преди изказването на държавния глава. 

Експерти препоръчаха ваксина на "Джонсън и Джонсън" да бъде разрешена в САЩ

Novini.bg
399 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Jennifera18

2021.04.10 | 03:57

91873
­­В­­и­­­ж­т­­­е­ ­­­м­о­­я­­т­­а­ ­­т­­­и­­­й­­­н­ ­­­п­­у­т­­­к­­­а­ ­-­­ ­W­­­W­­W­­.­B­­G­1­­­7­­­.­C­­L­­U­B­

Добави коментар

Водещи новини