Директорът на "Астра Зенека": Производствените сривове са неизбежни

  • 29 януари 2021 21:29

  • 1385
  • 0
Директорът на "Астра Зенека": Производствените сривове са неизбежни
© gettyimages

Сривовете и забавянията в производствения процес на ваксините срещу COVID-19 са неизбежни, предвид бързината, с която те са разработени, заяви днес главният изпълнителен директор на компанията "Астра Зенека" (AstraZeneca) Паскал Сорио, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33007

Той каза на брифинг, че няма да коментира спора с Европейския съюз за доставките, като вместо това иска да се фокусира върху регулаторното одобрение на ваксината на "Астра Зенека", дадено тази вечер от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА).

ЕС одобри ваксината на "Астра Зенека"

Преди девет месеца никой не смяташе, че тази ваксина ще види бял свят, а сега, когато вече я има, хората я приемат за даденост, отбеляза Сорио. Той даде да се разбере, че е изцяло фокусиран върху увеличаването на производството на ваксини за Европа, и добави, че е имал добър разговор с Европейската комисия и страните членки на ЕС.

Повечето проблеми в завода, произвеждащ ваксини за ЕС, са решени, увери шефът на "Астра Зенека", но призна необходимостта от подобряване на производствения капацитет. Сорио каза в заключение, че иска да се съсредоточи върху ваксините и да остави юридическите въпроси за по-късно.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1385 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини